Ecclestone: "Formula 1 nu are nevoie de fani tineri, pentru că nu au bani"

de Daniel Popescu
Vineri, 14.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone susţine că Formula 1 nu are nevoie de fani tineri pentru ca aceştia nu au bani să cumpere produsele la care face reclamă Marele Circ.

Nu are niciun sens să ajungem la aceşti copii pentru că nu vor cumpăra nicun produs de aici. Poate ar trebui să facem reclamă la Disney.

Bernie Ecclestone
Bernie Ecclestone a făcut câteva declaraţii controversate despre fanii Formulei 1 în cadrul unui interviu acordat publicaţiei Campaign Asia.

Britanicul în vârstă de 84 de ani susţine că nu are niciun interes să atragă fanii tineri spre Formula 1, întrucât aceştia nu au bani să cumpere produse precum ceasurile Rolex sau să depoziteze bani la bănci precum UBS, întrucât nu au bani.

"Îmi spuneţi că trebuie să găsesc o modalitate prin care un puşti de 15 ani să se uite la Formula 1 pentru ca cineva vrea să-şi expună brandul în faţa lui? Nu vor fi interesaţi deloc. Tinerii vor vedea brandul Rolex, dar vor cumpăra unul? Nu îşi permit. Celălalt sponsor al nostru este UBS, dar copiilor nu le pasa de bănci. Oricum nu au bani să îi pună la bănci. Mai degrabă aş aduce un tip de 70 de ani care are mulţi bani.

Nu are niciun sens să ajungem la aceşti copii pentru că nu vor cumpăra nicun produs de aici. Poate ar trebui să facem reclamă la Disney", a declarat el.

În plus, Ecclestone consideră că reţelele sociale precum Twitter şi Facebook, foarte populare în rândul fanilor Formulei 1, sunt de neînţeles pentru el şi fără valoare.

"Nu sunt interesat să scriu tweeturi, să fiu pe Facebook sau pe astfle de lucruri fără sens. Am încercat să aflu, dar probabil că sunt de modă veche. Nu am văzut nicio valoare inj asta. Şi nu ştiu ce vrea aşa-numita generaţie tânără", a adăugat el.

Via CampaignAsia

Comentarii (25)

  • Eu nu cred ca Bernie poate fi atata de tamp sa chiar creada ce spune. Probabil o fi fost pilit cand i s-a luat interviul.
    28 6
  • Ferrari
    Asta ii masina de debitat imbecilitati pe banda rulanta, doar tri puncte de jeg ii mai debil decat asta! Daca nu ai devenit fan F1 la 14-15 ii tare greu sa mai devii la 30 cand teoretic ai bani dupa opinia mortaciunii..... Cred ca renunt sa ma mai uit la specacolul acestui ratat care toata viata lui a fost fatat direct adult!
    24 3
  • @Ferrari

    Tri puncte sau Un punct care ii cretinul ala cu care tot va certati pe forum si vorbeste urat, ca nu mai tin minte exact, am vazut doar ceva discutii. Din ce am vazut unuld in ei, este un baiat ok si cu care am vazut ca discutati si cred ca ii confund pe cel cu 3 puncte si pe cel cu un punct. Cel care ii la locul lui lasa-l in pace, dar cel care vorbea urat si obscen fii mai agresiv cu el. Ataca-l cu incrancenare si fanatism pana il darami. Insista cu fanatism si abnegatie pana ii fisurezi structura de rabdare si rezista pe aici. Fii mai nebun si mai brutal decat el incat sa vada ca are de-a face cu un demon, cu un drac lunatic. Cu nebunii nu trebuie nici sa negociezi nici sa discuti, nici sa dialoghezi si nici sa icnerci sa faci pace cu ei. Ci trebuie sa urmaresti doar distrugerea lor totala prin orice mijloace si cu toata rautatea si ranchiuna posibila.
    2 21
  • Andrei
    pidarasicu ista numa la bani se gindeste,las ca e cam inaintat in virsta si cel mai probabil ca degraba nici banii n-au sa-l ajute
    11 3
  • cristi
    Clar!!! Pe Fruntea lui scrie SENIL!!!
    21 1
  • Nu am crezut ca este asa de timpit.Pacat ca formula 1 are asemenea specimen la virf.Poate ne scapa cineva de el.
    23 1
  • Mi-a dat o idee buna. Tinand cont de faptul ca inca n-am 70 de ani si nici nu-mi permit sa-mi iau un Rolex sau sa-mi pun banii la UBS, probabil ca in loc sa pierd timpul uitandu-ma la o cursa de rahat, o sa ma uit la Jessie pe Disney Channel. A, ar trebui sa mai stie acest Bernard ca nu toti oamenii de 70 de ani isi permit sa-si cumpere un Rolex.
    29 0
  • fiecare cu parerea lui, eu zic totusi sa nu il criticam prea dur pe ...unchiul bernie, ce ne place noua acum (F1) ca are sau nu are spectacol, nu ar fi ce este acum fara el, in proportie cam mare e meritul lui, buna-rea avem ce vedea !!!
    4 23
  • pe mos nu-l intereseaza ca peste 15 ani acesti copii pot avea resurse sa cumpere astfel de lucruri...el mai are 2-3 ani si nu poate sa vada asa mult in viitor.
    0 0
  • dar totusi...
    bernie mai mult ca sigur ca nu gandeste senil in unele momente....dar poate vorbele lui in "termenii" lui de marketing ar avea o oarecare logica, are nevoie de oameni mari cu bani care sa sustina f1 cu bani, dar in acelasi timp delireaza dupa ultimele pastile.... nu imi aduc aminte ca nici unul dintre noi sa te fii trezit de dimineata si sa zici " frate cat imi place sportul asta .... gata e noua mea pasiune!".....din copilarie iti fixezi ceea ce iti place si asa ajungi si mare continuand cu aceeasi mentalitate. Nu poti forta un microbist inrait care vede numai fotbal (care considera restul sporturilor=0) sa devina un mare sustinator de golf ( de ex.) . Bernie asta ar trebuie sa dea o fuga pana la un preot si o firma de pompe funebre. In ziua de azi cursele de f1 sunt plictisitoare si analizate de parca am luat la statistici... am ajuns unde publicu se bucura cand un anumit pilot scoate un timp mai bun cu 0.900 decat urmatorul clasat, decat sa vada depasiri ( depasirile in f1 au ajuns ca sexul la 70 de ani ai lui bernie, vezi din joi in pasti si dureaza 2 secunde...astfel incat pilotii nu isi mai fac griji daca sunt depasiti in cursa pentru ca se bazeaza pe o anumita strategie la boxe, ruland cu niste gume care tin mai putin decat gumea mea orbit). Trist!
    2 0
  • De principiu intre sub 15 ani si peste 70 de ani mai este o mica categorie de oameni care par a fi interesati de Formula 1, poate ca reprezentam o felie prea mica de procente...
    Dar citind articolul.... chiar sa fi ajuns Formula 1 sa fie doar un spot publicitar de tampoane ?
    16 0
  • Formula 1 n-are nevoie de Bernie, pentru că n-o înțelege.
    Ăla de 15 ani care vede Rolex, poate că acum n-are bani, dar peste 10 ani cine știe ce bancher ajunge și își permite să-și cumpere câte ceasuri vrea el. Sau peste 5 ani va avea salariu și se va duce la bancă, poate la UBS că a văzut-o în F1.

    Dacă ar fi să ne gândim ca moșul ăsta cu mentalitate de mason, n-ar mai trebui să-i lăsăm pe boșorogi să respire, că oricum mor, la ce ne mai ajută? Boșorogii se plimbă prin parc. De ce să le mai dăm pensii? Că își permite ei ceasuri Rolex? Mare brânză. Și unul de 30 de ani își permite.
    10 7
  • ahaha, unu de 70 de ani, tinerel nu ca el
    3 2
  • Ferrari
    @jumbo1974ro, nu-i spot publicitar pentru tampoane, ii spot publicitar pentru scutece de adulti, sigur ii trebuie lui fantomas asta!
    5 2
  • Formula1 nu are nevoie nici de patronaj care sufera de Parkinson, Alzheimer si prostie cronica. ;)
    9 0
  • pentru boul ala de semneaza *Ferrari* - sa-mi mesteci chilotii , imbecilul dracului ! SE pare ca daca nu sunt de acord cu tine am reusit sa-ti creez insomnii ... doar un redus mintal poate sa faca o obsesie impotriva cuiva care nu mananca acelasi cacat ca el ... succes in continuare , imi doresc sa-l vad lat pe *soferul bancii* sa vad pe cine mai lingi in cur dupa aceea ...
    3 1
  • ProfiBV
    Traiasca Michael Schumacher ! Berni ...nu mai comteaza.
    1 0
  • de fapt Bernie arata cu degetul spre propria persoana, ca unu ca asta e valoros si care conteaza. Meh, nu neg ca banul conteaza, dar as da toata averea lui Bernie numa ca sa nu fiu cum e el acum ... cred ca si el ar da :))))
    3 0
  • daca Bernie s-arbaza numai pe cei pe care spune el acolo ...
    Uite ca si Ferrari vrea sa vanda tigai si drujbe pe langa masini rasate pentru mai multi bani
    0 2
  • *despre
    0 2
  • Nu am citit tot interviul .. Nu stiu in ce context a vorbit Bernie
    Oricum ... dc nu cunoaste potentialul commercial al platformelor de socializare a expirat ca si om de afacere
    Sa-l intrebe pe Zuckenberg cat de profitabil e FB :):):)
    Cat despre fanii tineri ... Sa is ca si sponsor Apple sau Samsung, va avea ce Sa vanda la tineri ... Dar plate aceste companii numai stau la mass de e negociere cu fosile ca si Bernie

    Forza Rossa!

    Forza Rossa!
    3 0
  • ... nu am bani sa-mi iau un Rolex, iar daca as avea bani nu i-as depune la UBS, iar in incheiere pot spune ca imi permit sa-mi pun pneuri PIRELLI pe masina, dar prefer CONTINENTAL.
    14 2
  • Problema nu este nenea berni, deoarece are o varsta si la varsta lui crede ca asa se trateaza problemele.
    Probleme sunt cei ce trebuiau de mult sa-i spuna: dute berni.
    Cei sub 15 ani fac karting si sigur urmaresc f1, cred.
    2 0
  • Ferrari
    @stronzo aka tri punct de jeg, lol...... vad ca tu esti unicul care se excita pe aici si masturbeaza cubvintele..... Sa nu crez ca am facut macar o urma de efort sa iti citesc aberatiile aberante si idioate!
    0 1
  • ovidiu15081982
    nu mai moare jegul asta odata ??? asta e mai rau ca Ceausescu...frate chiar nu mai exista unul mai bun ca asta...a distrus sportul jegul asta uman ! du-te ba la groapa !!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru