Ecclestone: "Formula 1 va avea un nou proprietar până la sfârşitul anului"

de Daniel Popescu
Miercuri, 07.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone susţine că Formula 1 va avea un nou proprietar până la sfârşitul anului 2015, întrucât există trei investitori care negociază preluarea pachetului majoritar.

A existat mult interes şi aş spune că există trei părţi interesate. Aş fi surprins dacă una dintre ele nu va cumpăra foarte curând.

Bernie Ecclestone
Formula 1 ar putea trece prin câteva schimbări importante în viitorul apropiat, după ce Bernie Ecclestone a dezvăluit că Marele Circ va avea un nou proprietar până la finalul acestui an.

Britanicul în vârstă de 84 de ani a refuzat să dezvăluie cine va fi noul proprietar, însă a precizat că există negocieri cu trei investitori.

"Acţionarii noştri sunt într-o poziţie în care trebuie să piardă câteva sau toate acţiunile într-un timp scurt. Aşa se vor derula lucrurile pentru ei. A existat mult interes şi aş spune că există trei părţi interesate. Aş fi surprins dacă una dintre ele nu va cumpăra foarte curând. (Se va întâmpla) în acest an", a declarat el.

În prezent, acţionarul principal al Formulei 1 este fondul american de investiţii CVC Capital Partners, care deţine 35.5% din acţiuni, în timp ce printre ceilalţi acţionari se numără compania de investiţii Blackrock, fondul american Waddell & Reed, fondul naţional de investiţii al Norvegiei sau banca Lehman Brothers.

Ecclestone însuşi deţine 5.3% din acţiuni.

Esential 35.5% din actiuni detine CVC Capital Partners
În luna iunie, presa internaţională a relatat că statul Qatar şi compania americană de investiţii RSE Ventures vor să cumpere Formula 1 pentru circa 8 miliarde de dolari, în timp ce anul trecut s-a vehiculat un interes din partea companiilor Liberty Global, proprietarul operatorului UPC din România, şi Discovery Communications, grup TV care deţine inclusiv Eurosport.

Mercedes a reacţionat imediat la declaraţiile lui Ecclestone şi afirmă că noul proprietar trebuie să aibă o viziune pe termen lung asupra Formulei 1. "Noi participăm ca echipă şi este important să avem un acţionar durabil cu o perspectivă pe termen lung. Indiferent despre cine este vorba, îl aşteptăm cu interes", a declarat Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes.

Via Reuters, Motorsport

Comentarii (1)

  • Stirea asta ar fi trebuit data pe 1 Aprilie si avea mai multa credibilitate!
    Daca e adevarata si vine la pachet cu "pensionarea" lui Bernie, se scrie istorie. Daca nu, va fi doar isterie, ca ce bine ar fi fost daca!
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru