Ecclestone lansează un nou avertisment pentru circuitele europene

de Daniel Popescu
Vineri, 07.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone a avertizat din nou circuitele europene că riscă excluderea din calendar dacă nu vor îmbunătăţi condiţiile oferite.

Bernie Ecclestone a avertizat încă o dată că numărul curselor europene din calendarul Formulei 1 s-ar putea reduce în continuare pe măsură ce competiţia se îndreaptă tot mai mult spre Asia, Orientul Mijlociu şi America de Nord.

Pe măsură ce noi circuite pătrund în calendar prin intermediul unor facilitaţi superioare, circuitele tradiţionale au probleme în modernizarea pistelor din cauza dificultăţilor financiare. În acest context, britanicul în vârstă de 82 de ani a avertizat încă o dată că, în absenţa unor îmbunătăţiri majore, circuitele europene riscă excluderea din calendar.

"Cred că următoarea destinaţie majoră va fi Rusia. Acum trebuie să mergem la New York şi să continuăm de unde am rămas. Sunt multe lucruri neterminate şi nu am timp să mă gândesc la retragere. Priviţi la cursa de la Austin: a fost fenomenal. Toată lumea a fost de acord că a fost grozav că Formula 1 a revenit în Statele Unite. Poate îi vom convinge pe europeni să se trezească în loc să se gândească că locul în calendar este dat de Dumnezeu.

Dacă europenii au performanţe şi îşi fac treaba, atunci suntem mulţumiţi să rămânem", a precizat el.

Via SkySports

Comentarii (4)

  • Sa scoata el circuitele europene si pe urma sa mai vada el Formula 1...
    De fapt, stai, el nu se uita la Formula 1. Daca s-ar uita sigur nu i-ar place sa vada o cursa in Coreea sau India...
    8 0
  • Jugarugabi
    Ecclestone ar trebui sa iasa la pensie mai rapid. Nu mai gandeste clar si distruge F1 an de an.
    0 0
  • Pai Bernie a bagat cu forta in calendarul competitional circuitele din Asia doar din motive financiare. A uitat ca F1 inseamna concursuri in Europa. Iar Europa inseamna si Franta si Austria, De ce nu mai avem curse la Magny-Cours sau pe A1 Ring ? Simplu. Francezii si austriecii pot merge prin vecini la cursele din Italia,Spania sau Franta.
    Asiaticii nu prea. Piata asiatica inseamna un mare potential financiar adica mai multi bani in buzunarul lui Bernie.
    Asta e singurul motiv pentru care avem curse in Asia, in afara de "clasica" Suzuka restul sint "inventii". La fel e si cu piata din USA.
    Nu o sa-i convinga niciodata pe americani sa se uite la F1 in detrimentul IndyCar sau Nascar.
    6 0
  • Banu' conteaza...la ce tarife taxeaza Bernie pentru prezenta F1 pe un circuit, e si normal ca in Europa asta lovita de criza p***ii nu se mai inghesuie nimeni sa dea cu banii in el...hm...tocmai ce a refuzat A1 Ring pe motiv ca nu sunt hoteluri pe langa circuit, intrebarea e cat anume s-a oferit RedBull sa plateasca pentru prezenta..
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru