Ecclestone: "Nu anulăm cursa din Bahrain din motive politice"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 18.02.2011
Bernie Ecclestone este încrezător că Marele Premiu din Bahrain va avea loc conform planificării şi susţine că nu va lua decizii din motive religioase sau politice.

Şansele ca Marele Premiu al statului Bahrain din 13 martie să fie anulat au crescut exponenţial vineri în urma noilor conflicte dintre protestanţi şi forţele de ordine şi a presiunilor formulate de  jurnalişti.

Cu toate acestea, Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, a revenit asupra declaraţiilor similare formulate joi şi susţine că situaţia politică din Bahrain s-a calmat, motiv pentru care este încrezător că prima etapă a sezonului se va desfăşura conform planificării iniţiale, chiar dacă etapa de GP2 Asia a fost deja anulată.

"Am anulat cursa de GP2 Asia pentru că este o competiţie asiatică, aşa că nu este teribil de importantă şi nu trimite un mesaj negativ nimănui. Decizia a fost luată ieri. Probabil că astăzi nu am mai fi făcut asta, pe baza informaţiilor pe care le-am primit. Oamenii noştri spun că este linişte şi că nu există probleme majore. Sunt mai optimis astăzi decât am fost ieri. Se pare că oamenii au crezut că în Bahrain este un regim democratic, dar noi nu ştim despre ce sunt protestele de fapt.

Niciodată nu am fost implicaţi în religie şi politică şi nu luăm decizii pe baza acestor lucruri. Nu noi conducem o ţară. Sper să nu fim nevoiţi să facem ceva, sper că lucrurile să decurgă normal", a declarat britanicul în vârstă de 80 de ani pentru postul de televiziune BBC.

În puternic contrast cu declaraţiile lui Ecclestone, Nicholas Kristof, corespondentul New York Times în Bahrain, a anunţat pe Twitter că poliţia şi armata a început din nou să tragă în protestatari, inclusiv în spitalul unde aceştia din urmă sunt îngrijiţi.

"Armata a tras din nou în protestatari. Poliţia atacă protestatarii de aici, de la spital. Sunt gaze lacrimogene înăuntru. Panică", a scris jurnalistul pe Twitter.

Între timp, echipele de Formula 1 se reunesc în această seară la Barcelona pentru a lua o decizie în privinţa testelor care ar trebui să aibă loc în Bahrain în perioada 3-6 martie. În cazul în care aceasta sesiune va fi anulată, printre alternative se număra circuitele de la Barcelona, Abu Dhabi sau Portimao.

Via | BBC Sport | Nicholas Kristof | Nicholas Kristof

Comentarii (2)

  • Sa se hotarasca odata. Ieri parca o anula astazi de fapt nu o mai anuleaza. Mai bina sa taca din gura si cand va fi momentul oportun si e sigur de asta sa spuna alba sau neagra...
    8 5
  • Mavric
    Ecclestone
    L-as ruga sa ia loc langa bunica sa (Bitte nehmen Sie Platz neben deine Großmutter)!
    6 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru