Ecclestone nu exclude anularea cursei din Bahrain

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 15.02.2011
Bernie Ecclestone nu a exclus ipoteza anularii Marelui Premiu din Bahrain, după ce un grup de protestatari a anunţat că vizează perturbarea cursei inaugurale a sezonului.

Bharain este lovită la începutul acestei săptămâni de un val de proteste prin care populaţia cere mai multe reforme politice, iar unul dintre grupurile participante la campanie a anunţat că intenţionează să perturbe Marele Premiu de Formula 1 programat la jumătatea lunii martie, întrucât autorităţile locale se bazează pe acest eveniment pentru creşterea popularităţii.

"Cu siguranţă Formula 1 nu va avea parte de o perioadă liniştită. Vor fi mulţi jurnalişti, mulţi oameni se vor uita la cursă, iar guvernul va reacţiona într-o manieră stupidă. Iar asta va fi sângeros, dar va crea mai multă publicitate", a declarat Nabeel Rajab, vicepreşedintele grupului Centrul Bahrain pentru Drepturile Omului.

Noile ameninţări îl îngrijorează inclusiv pe Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comericale ale Formulei 1, care a admis că Formula 1 are toate şansele să devină tinta protestatarilor. "Nu ştiu exact ce se întâmplă, dar pericolul este evident, nu-i aşa? Dacă oamenii ăştia vor să se agite pentru a obţine recunoaştere globală ar fi foarte uşor, nu-i aşa? Începi să creezi o problemă pe grila de start din Bahrain şi obţii acoperire globală", a declarat britanicul în vârstă de 80 de ani.

Întrebat dacă prima etapă a sezonului 2011 ar putea fi anulată, Ecclestone nu a exclus această ipoteză.

"Nu am nicio idee. Este greu de stabilit ce se întâmplă exact. Aşa cum am spus, voi vorbi mai târziu cu Prinţul Bahrainului. Urmărim evenimentele îndeaproape şi ne vom baza pe ce cred ei că este bine să facă", a mai precizat el.

Marele Premiu al statului Bahrain este programat în weekendul 11-13 martie, însă echipele trebuie să ajungă pe circuitul de la Sakhir şi pentru testele programate în perioada 3-6 martie.

Via | Daily Telegraph

Comentarii (2)

  • :D
    Ar fi bine venita anularea cursei, pentru ca oricum este cel mai lunga campionat... E foarte bine pentru piloti care vor avea mai mult timp sa pregateasca masina, sa stea cu familia. E mai greu pentru noi, fanii, ca trebuie sa mai asteptam.
    Iar daca se anuleaza cred ca week-end-ul ala ar trebui sa fie dedicat antrenamentelor undeva in Europa.
    3 13
  • Becali
    agramat
    Poate "cea" mai lunga...
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru