Ecclestone: "Regulamentul cu opt echipe şi câte trei monoposturi va fi adoptat în octombrie"

de Daniel Popescu
Vineri, 19.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone susţine că trecerea la un sistem cu opt echipe care să furnizeze câte trei monoposturi va fi adoptat peste numai o lună, putând astfel să intre în vigoare chiar din sezonul 2015.

Esential 8 este numarul echipelor care vor ramane in Formula 1 daca planul lui Bernie Ecclestone va fi pus in aplicare
Bernie Ecclestone este determinat să micşoreze numărul de echipe din Formula 1 de la 11 la opt începând din sezonul 2015, conform unor planuri mai vechi care au fost reactivate în această toamnă.

Britanicul în vârstă de 83 de ani susţine că a discutat cu reprezentanţii echipelor despre acest subiect chiar în paddock-ul circuitului din Singapore şi că un regulament ar putea fi adoptat peste numai câteva curse.

"Vom şti exact peste două-trei curse. Ideea a fost întotdeauna în cărţi: dacă pierdem doua sau trei echipe, atunci alte echipe vor rula cu trei monoposturi. Dar cred că ar trebui să facem asta oricum. Aş prefera să văd trei monoposturi Ferrari sau orice altă echipă de top cu trei monoposturi decât să avem echipe care se chinuie", a declarat el citat de publicaţia britanică The Guardian.

Aş prefera să văd trei monoposturi Ferrari sau orice altă echipă de top cu trei monoposturi decât să avem echipe care se chinuie.

Bernie Ecclestone
Cele "două-trei" curse la care se referă Ecclestone s-ar încheia la jumătatea lunii octombrie, după Marele Premiu al Rusiei din 12 octombrie, sau cel târziu la în 2 noiembrie după Marele Premiu al Statelor Unite.

Caterham şi Marussia înregistrează grave probleme financiare.

Prima dintre ele şi-a schimbat deja proprietarul, însă aceştia au preferat să rămână în umbră, în timp ce ruşii caută de mai mult timp investitori. În plus, într-o situaţie dificilă din punct de vedere financiar se află şi Sauber şi Lotus, care nu beneficiază de sponsori principali şi care caută de asemenea investitori.

Pe de altă parte, Ecclestone a dezvăluit că regula acordării de puncte duble pentru ultima cursă va fi, cel mai probabil, abandonată pentru sezonul 2015. "Nu ştiu, probabil că nu va rămâne. Nu putem vedea încă dacă a funcţionat, aşa că depinde. Părea să fie modalitatea potrivită de a păstra luptă deschisă. Altfel, ultimele trei-patru curse nu ar mai fi contat pentru campionat", a adăugat el.

Via The Guardian, ESPNF1

Comentarii (3)

  • ildottore
    mosu e debil rau de tot. sa se duca la puscarie cu toata formula lui inchipuita: merc-mc-ferrari-williams-lotus-rb-force-sauber. peste tot in lume, sporturile cu motor se reinventeaza, noi echipe apar si el le reduce. atunci sa fie Ferrari F1 Championship din 2015 (restul echipelor la gunoi). un senil care nu si-a gasit inca linistea in curtea spitalului 9.
    19 11
  • Pai si Haas si Forza Rossa?:))
    7 0
  • JugaruGabi
    Pana acum zicea mosulache ca vrea Haas Formula si ca analiza Forza parpar Rossa... acum vrea doar 8 echipe?! Ah, am inteles... pleaca Marussia, Caterham, Sauber si Lotus, nu? :)))))
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru