Ecclestone sugerează că va anula Marele Premiu din Bahrain

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 18.02.2011
Bernie Ecclestone va anunţa cel târziu miercuri anularea cursei din Bahrain dacă situaţia din această ţară nu se clarifică, însă nu a exclus reprogramarea etapei pe parcursul anului.

Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, este pregătit să ia drastica decizie de a anula prima etapă a sezonului 2011 programată în Bahrain la jumătatea lunii martie.

Britanicul în vârstă de 80 de ani a dezvăluit că va lua această decizie cel târziu miercuri, în cazul în care până atunci situaţia tensionată din acest stat nu se va clarifica.

"Vom lua o decizie până marţi sau miercuri. Dacă lucrurile rămân precum astăzi, răspunsul este nu (n.r - cursa nu va avea loc). Dacă lucrurile nu se calmează până miercuri, probabil va trebui să anulăm cursa, aşa că dacă vă faceţi planuri de călătorie v-aş spune să renunţaţi", a declarat Ecclestone pentru agenţia de presă Reuters.

Anularea Marelui Premiu al statului Bahrain ar reduce numărul de curse de la 20 la 19, însă Ecclestone nu a exclus ipoteza de a programa cursa la o dată ulteroara. "Putem pune din nou Bahrain în calendar mai târziu în acest an", a adăugat el.

Întrucât calendarul competiţional este deja foarte încărcat, singura variantă plauzibilă este ca Bahrain să găzduiască ultima cursa a sezonului, undeva spre finalul lunii noiembrie sau chiar la începutul lunii decembrie, mai ales că vremea este caldă pe tot parcursul anului.

Cursa din competiţia GP2 Asia programată în acest weekend a fost deja anulată, însă oficialităţile din Bahrain insistă că sunt capabile să organizeze un Mare Premiu de F1 în deplină siguranţă.

"Ne concentrăm pe oferirea unui nou eveniment de succes. Continuăm să monitorizăm situaţia îndeaproape împreună cu autorităţile. Prioritatea este să asigurăm binele tuturor celor asociaţi cu acest eveniment şi vom răspunde în mod corespunzător la toate dezvoltările situaţiei", a precizat Sheikh Salman bin Isa Al Khalifa, CEO-ul circuitului din Bahrain.

Ecclestone trebuie să decidă cel târziu miercuri dacă anulează cursa din Bahrain întrucât echipele au programată şi o sesiune de teste în perioada 3-6 martie, iar echipamentele trebuie expediate cel târziu la finalul săptămânii viitoare.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru