Ecclestone vrea ca Bahrain să fie ultima cursă a sezonului

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 03.03.2011
Bernie Ecclestone susţine că Bahrain ar putea găzdui ultima cursă a sezonului în locul Braziliei şi a exclus varianta lunii august enunţată anterior.

Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, este determinat să găsească un loc în calendarul competiţional pentru Marele Premiu al statului Bahrain, amânat pe termen nelimitat din cauza crizei politice din această ţară.

Principala ipoteză a fost intercalarea cursei din Bahrain între cele din Abu Dhabi şi Brazila, însă britanicul în vârstă de 80 de ani crede că ţara din Orientul Mijlociu ar putea găzdui chiar ultima cursă a sezonului.

"Vom vedea ce putem face, cum putem schimba lucrurile. Poate putem face o schimbare cu Brazilia, ceva de genul ăsta. Nu ştiu cât este de sigur că în Bahrain va fi pace. Dar dacă este, vom găsi o cale. Oamenii de acolo ne-au sprijinit şi devin din ce în ce mai mari. Avem mult mai mult sprijin în Bahrain decât atunci când am început acolo (n.r - în 2004) şi dacă ei vor cursa noi vrem să le-o oferim", a declarat el pentru postul britanic de televiziune BBC.

Declaraţiile lui Ecclestone vin în contextul în care mutarea cursei din Brazilia în 4 decembrie nu este agreată la Sao Paulo, întrucât ar coincide cu ultima etapă a campionatului naţional de fotbal.

Nu în ultimul rând, o succesiune de curse Abu Dhabi - Brazilia - Bahrain ar reprezenta o provocare logistică semnificativă pentru echipe într-un interval de numai câteva săptămâni.

Pe de altă parte, Ecclestone a renunţat la ideea de a muta cursa din Bahrain în luna august, din cauza temperaturilor care ajung frecvent la 40 de grade în acea perioadă a anului. "Uitaţi de august, este prea fierbinte. Este prea cald pentru public să stea în tribune când sunt 40 de grade", a adăugat el.

O decizie privind reprogramarea Marelui Premiu al statului Bahrain ar putea fi luată cel mai devreme marţi, după reunirea Consiliului Mondial al FIA.

Via | BBC Sport

Comentarii (5)

  • banii .... nu-ti mai ajung odata!!!
    10 0
  • Ma mir ca nu la pus pe 25 decembrie sa stim un lucru!
    8 0
  • @Robert83pit
    nu e timpul pierdut
    5 0
  • tech_nicku'
    ce deshtept ma simt io, pa postu meu. Pacat ca nu pot izola esentialul si ca fac mereu confuzii intre impicatie si echivalenta. No problem, pa fuctia mea nu sa cere ....
    4 0
  • Mi-e greu sa cred ca pana atunci Bahrain isi va reveni... O astfel de situatie lasa puternice amprente si cateva luni nu sunt suficiente pentru a redresa situatia economica sau siguranta.
    Daca organizatorii vor fi atat de inconstienti incat sa investeasca anul asta in F1 atunci vor avea cu siguranta pierderi mari. Nr fanilor, chiar si in luna decembrie, va fi foarte redus. Nu cred ca multora de acolo le arde de Formula 1 sau distractie.
    Lui Bernie nu ii pasa... dar sper ca organizatorii sa isi ia gandul de la reprogramarea cursei de F1 in 2011.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru