Echipele amână decizia în privinţa pneurilor pentru 2011

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 16.05.2010
Echipele nu au reuşit să ajungă la un acord în privinţa noului furnizor de pneuri în Formula 1 pentru sezonul 2011.

Reprezentaţii echipelor din Formula 1 s-au reunit duminică dimineaţă în paddock-ul de la Monaco pentru a lua o decizie finală în privinţa producătorului care le va oferi cauciucuri începând din sezonul viitor.

În ciuda faptului că Pirelli era creditata drept principala favorită, echipele nu au reuşit să ajungă la un acord, motiv pentru care situaţia va fi reanalizată cu ocazia Marelui Premiu al Turciei de la finalul lunii mai.

Vă reamintim că, potrivit unor surse din paddock, Pirelli are cea mai competitivă ofertă din punct de vedere financiar, doreşte să fie furnizor unic şi intenţionează să-şi promoveze numele prin campanii publicitare pe circuite, ceea ce ar spori practic veniturile echipelor.

Deşi Michelin a anunţat recent că nu vrea să fie furnizor unic de pneuri în Formula 1, nu este exclus că amânarea unei decizii finale să fie legată de acceptul producătorului francez de a nu exista un război al pneurilor.

De altfel, echipele au stabilit în unanimitate ca Formula 1 va avea un singur furnizor de pneuri în sezonul 2011, întrucât o concurenţă intre mai mulţi producători ar duce inevitabil la escaladarea costurilor pentru realizarea unor cauciucuri cât mai eficiente.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru