Echipele demareaza lansarile noilor monoposturi

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 25.01.2010
Numai cinci echipe vor organiza evenimente de lansare pentru noile monoposturi, celelalte masini urmand sa fie vazute pentru prima oara direct pe circuitele de teste.

Ultima saptamana a lunii ianuarie marcheaza intensificarea pregatirilor pentru sezonul 2010 al Formulei 1, care va incepe pe 14 martie in Bahrain. Patru dintre cele 13 echipe de pe grila de start vor prezenta noile monoposturi pe parcursul acestei saptamani in cadrul unor evenimente organizate in diverse locatii, in timp ce alti rivali vor oferi primele imagini cu noile masini direct pe circuitele de teste.

Primul eveniment va fi organizat chiar astazi de Mercedes GP, care va prezenta la muzeul constructorului german de la Stuttgart noile culori ale echipei pe un monopost Brawn GP din 2009. Adevarata infatisare a monopostului pentru acest an va fi dezvaluita abia in 1 februarie pe circuitul Ricardo Tormo din Valencia, gazda primei sesiuni de teste din aceasta iarna.

Prima echipa care va prezenta noul monopost pentru 2010 este Scuderia Ferrari, care va organiza un eveniment special la Maranello in 28 februarie. Italienii vor fi urmati in 29 ianuarie de McLaren Mercedes, care a ales sa prezinte presei noul monopost MP4-25 la sediul central al sponsorului Vodafone de la Newbury, situat la aproximativ 50 km de Londra.

Lansarile monoposturilor Ferrari si McLaren vor putea fi de asemenea urmarite de fani pe site-urile oficiale ale celor doua echipe.

Renault si BMW-Sauber vor prezenta noile monoposturi in 31 ianuarie pe circuitul Ricardo Tormo din Valencia, cu numai o zi inainte de debutul testelor de iarna. Chiar daca festivitatile vor fi lipsite de fastul pe care il pregatesc Ferrari sau McLaren, cele doua echipe vor oferi astfel posibilitatea de a vizualiza noile monoposturi inainte de debutul efectiv al acestora pe circuit.

In schimb, Williams si Toro Rosso nu vor organiza niciun fel de lansare pentru noile monoposturi, acestea urmand sa fie vazute pentru prima oara in actiune in 1 februarie, la fel ca si in cazul celor de la Mercedes GP. Intre timp, Red Bull Racing si Force India au anuntat deja ca nu se vor prezenta la prima sesiune de teste de la Valencia, astfel ca noile monoposturi vor putea fi observate abia in 10 februarie pe circuitul de la Jerez.

Lucrurile sunt mai putin certe in privinta noilor echipe, doar Lotus confirmand un eveniment de lansare programat in 12 februarie, in timp ce noul monopost Virgin Racing ar putea fi utilizat pentru prima oara in 4 februarie in cadrul unui shakedown programat pe circuitul de la Silverstone.

In schimb, USF1 Team si Campos Meta nu au anuntat niciun plan in perspectiva unor lansari oficiale a monoposturilor.

Iata calendarul complet al zilelor in care vor fi vazute pentru prima oara noile monoposturi:

 Echipa  Data prezentarii  Locatie
 Ferrari  28.01.2010  Maranello
 McLaren  29.01.2010  Newbury
 BMW-Sauber  31.01.2010  Valencia
 Renault  31.01.2010  Valencia
 Williams  01.02.2010  Valencia
 Toro Rosso  01.02.2010  Valencia
 Mercedes GP  01.02.2010  Valencia
 Virgin  04.02.2010  Silverstone
 Red Bull  10.02.2010  Jerez
 Force India  10.02.2010  Jerez
 Lotus  12.02.2010  necunoscuta
 USF1 Team  necunoscuta  SUA
 Campos Meta  necunoscuta  necunoscuta

 

Asa cum v-a obisnuit in ultimii ani, Automarket va prezenta galerii foto si informatii complete de la toate lansarile monoposturilor de Formula 1 pentru sezonul 2010.

Taguri: lansare, monopost

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru