Echipele mici, împotriva testelor din timpul sezonului

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 03.09.2010
Force India a confirmat că echipele mici sunt împotriva testelor din timpul sezonului din cauza costurilor ridicate.

Echipele s-au reunit în weekendul precedent în paddock-ul de la Spa-Francorchamps şi au trasat planurile pentru testele ce vor avea loc în această iarnă.

Dacă lucrurile au decurs uşor în această privinţă, lucrurile au stat complet diferit în privinţa testelor din timpul sezonului.

Echipele de top au făcut presiuni pentru reintroducerea unor sesiuni de teste la jumătatea sezonului, însă propunerea a fost respinsă categoric de echipele mici, potrivit informaţiilor dezvăluite de oficialii Force India. Motivul este legat de costurile ridicate pe care le implica aceste teste, cu atât mai mult cu cât acest lucru ar genera refacerea echipelor de teste dizolvate cu doi ani în urmă.

"Suntem cu toţii în aceesi barcă. Testele reprezintă singurul avantaj al celor care îşi permit, aşa că interzicerea lor este pozitivă pentru sport, chiar dacă echipele mari trebuie să se descurce cu regrese în procesul de dezvoltare", a declarat Otmar Szafnauer, COO-ul echipei Force India.

Unul dintre argumentele cel mai des invocate de Ferrari pentru reintroducerea testelor este că Formula 1 a devenit singurul sport în care antrenamentele sunt interzise.

Replica nu a întârziat însă să apară şi aparţine celor de la Toro Rosso: "De asemenea, nu există niciun alt sport în care un kilometru de teste să coste între 700 şi 1000 de euro", a explicat Franz Tost, şeful STR.

Sezonul 2009 a fost marcat de numeroase controverse privind interzicerea testelor din timpul sezonului. Jaime Alguersuari a devenit cel mai tânăr pilot din istoria Formulei 1 după ce a debutat fără să efectueze vreun tur de circuit la volanul unui monopost de Formula 1, în timp ce Michael Schumacher a fost în imposibilitatea de a testa pentru Ferrari atunci când a fost solicitat să-l înlocuiască pe Felipe Massa după accidentul suferit de brazilian în calificările din cadrul Marelui Premiu al Ungariei.

Via | GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru