Echipele motorizate de Renault, frustrate de numeroasele defecţiuni ale monoposturilor

de Daniel Popescu
Vineri, 21.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Piloţii echipelor Red Bull Racing, Lotus şi Caterham au criticat dur defecţiunile înregistrate inclusiv la motoarele Renault pe parcursul celei de-a doua zile de teste din Bahrain.

Încă ne chinuim un pic cu frânele şi mai avem ceva de muncă.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
Cele patru echipe propulsate de constructorul francez Renault au avut în continuare probleme în cadrul sesiunii de teste din Bahrain, chiar dacă au apărut şi primele semne pozitive.

Sebastian Vettel a parcurs joi 59 de tururi, mai multe decât în precedentele cinci zile de evaluare la un loc, însă pilotul echipei Red Bull Racing a evidenţiat unele defecţiuni la frâne care l-au împiedicat să iasă mai mult pe circuit.

"Încă ne chinuim un pic cu frânele şi mai avem ceva de muncă. Cred că înţelegem mai bine problema, dar nu este uşor să găsim o rezolvare rapidă. Toată lumea vrea să ne descurcăm mai bine, dar este dificil în acest stadiu. Ştim care sunt probleme şi încercăm să le înţelegem pentru a le rezolva", a declarat germanul la finalul zilei de joi.

Defecţiuni la baterii pentru Lotus

Una dintre probleme are legătură cu monopostul, dar a fost şi ceva legat de baterii.

Romain Grosjean
Pilot Lotus
În schimb, Romain Grosjean a parcurs doar 18 tururi la volanul noului monopost Lotus, care se adăugă la cele opt din prima zi pentru a totaliza doar 26 de tururi efectuate.

Francezul a admis că este frustrat de startul ratat şi că unele probleme au legătură cu bateriile sistemului ERS furnizat de Renault, una dintre cauzele pentru defecţiunile celor de la Red Bull de la Jerez.

"Nu am parcurs multe tururi şi nu am avut multe probleme, dar a durat câte două ore şi jumătate spre trei ore pentru a fi remediate.

Am avut un stint de 10 tururi care ne-a oferit câteva indicii despre monopost pentru a ne asigura că nu se rupe nimic şi aşa a fost. Una dintre probleme are legătură cu monopostul, dar a fost şi ceva legat de baterii. Nu ştiu mai multe", a explicat pilotul echipei Lotus.

Motorul Mercedes, mai rapid cu 30 km/h

Monoposturile Mercedes sunt cu 20-30 km/h mai rapide pe liniile drepte.

Kamui Kobayashi
Pilot Caterham
Cel mai critic la adresa motorului Renault a fost Kamui Kobayashi, care a efectuat joi 66 de tururi pentru Caterham. Japonezul afirmă că diferenţele dintre unităţile franceze şi cele de la Ferrari şi Mercedes sunt deja foarte mari.

"În acest moment suntem cu siguranţă prea slabi din punct de vedere al performanţei. Putem vedea că monoposturile Mercedes sunt cu 20-30 km/h mai rapide pe liniile drepte, iar asta înseamnă puncte de frânare diferite. Am avut multe probleme cu motoarele, iar în prezent virajele lente sunt foarte dificile pentru că nu ştim câtă aderenţă putem obţine", a explicat el.

Via ESPNF1, ESPNF1, Autosport

Comentarii (12)

  • Fail Renault.. ai 2! Stai jos !
    19 6
  • nu doar reno
    Fail Reno, Newey & co
    13 8
  • Dolcesport va tranzmite F1???????????????
    Cine stie?
    6 3
  • Super!
    3 10
  • Mai bine renunt la cablut tv decat sa trec la Dolce. Noroc ca exista RTL.
    13 1
  • JugaruGabi
    S-a confirmat. Dolce Sport transmite F1 2014-2015.
    Tipic RDS-ului... dau cu mucii in fasole.

    Schimbam abonamentele iar...
    6 4
  • mirciozauru
    Traiasca RTL-ul. Pacat ca nu stiu germana :(. O sa ma uit ca in trecut la bulgari, dar decat sa ma abonez la dolce ...
    10 1
  • gigisport
    Stirea asta ca Dolce Sport transmite F1 in 2014 imi lasa acru in gura...Vorba lui "mirciozauru" traiasca RTL, incep cursurile de germana ca nu se mai poate.
    6 1
  • daca -s probleme cu limba germana,poate le vine in minte operatorilor de cablu sa cumpere drepturi de retranmisie RAI1,italiana fiind o alternativa solida germanei si calupurilor publicitare interminabile
    6 1
  • Sunt dezamagit de RDS. O sa renunt la ei, oare moto gp il dau?????????
    Saracii!!!!!!!!!!!!!!!!1
    3 0
  • floricalee
    Cu toate ca sunt abonat RDs , nu ma plang. Pentru ca pe timpul cat sunt la munca (unde nu pot viziona RDS) am descoperit TV online cu acces la orice program de televiziune.
    Asa ca, pentru unii care se tot plang ca nu prind Dolce sau alte canale, va spun un lucru.
    S-A INVENTAT INTERNETUL
    0 0
  • Mechanic
    Cu siguranta Renault isi saboteaza putin furnizorii sa mai scoata si ei ceva,PSA nu merge prea bine nici la vanzari,macar in F1 sa faca si ei ceva.Cred ca Grosjean va fi mereu prin coada sezonul asta. Brand care se respecta si se va respecta tot timpul e Mercedes si Ferrari[desi de cand a plecat Schumi au devenit echipa obisnuita].Mercedes le livreaza motoare de calitate celor de la Mclaren cu toate ca sezonul viitor englezii vor importa de la Honda.Eu zic ca Mclaren va fi la un nivel bun anu'asta.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru