Hulkenberg, cel mai rapid în prima zi de teste din Bahrain

de Daniel Popescu
Miercuri, 19.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Hulkenberg a stabilit cel mai bun timp pentru Force India în prima zi de teste din Bahrain, în care Red Bull Racing a avut din nou probleme cu monopostul pentru 2014.

Esential 82 de tururi a parcurs Nico Hulkenberg in prima zi de teste din Bahrain, mai multe decat orice alt pilot
14 este numarul tururilor parcurse de Sebastian vettel in prima zi de teste din Bahrain
2 este numarul pilotilor care nu au efectuat niciun tur cronometrat in prima zi de teste din Bahrain
Cea de-a doua sesiune de teste din această iarnă, care se desfăşoară pe parcursul a patru zile pe circuitul Sakhir din Bahrain, a început miercuri cu o reprezentaţie de forţă din partea lui Nico Hulkenberg.

Pilotul echipei Force India a parcurs 78 de tururi şi a stabilit cel mai bun timp după ce a fost cronometrat cu 1:36.880, performanţă cu atât mai importantă cu cât timpul înregistrat este mai bun decât cel cu care Sebastian vettel a stabilit fastest lap-ul cursei din Bahrain de anul trecut.

Ferrari a obţinut locul doi prin intermediul lui Fernando Alonso, care a parcurs 64 de tururi şi s-a plasat la o secundă în spatele germanului. Italienii au început ziua cu o scurgere de ulei chiar la ieşirea spaniolului de la boxe, însă în cele din urmă aceasta nu a bulversat programul echipei.

După ce s-a evidenţiat ca cea mai bună echipă în sesiunea precedentă de la Jerez, Mercedes s-a mulţumit doar cu un loc trei obţinut de Lewis Hamilton în faţa debutantului Kevin Magnussen de la McLaren, însă amândoi au parcurs un număr respectabil de tururi.

Problemele tehnice continuă la Red Bull

În ciuda asigurărilor repetate, Red Bull Racing a avut în continuare defecţiuni cu noul monopost RB 10.

Sebastian Vettel a petrecut întreaga dimineaţa în garaj, iar în cursul dimineţii a parcurs numai 14 tururi înainte de a provoca un steag roşu după ce s-a oprit pe circuit.

Singura veste bună pentru cvadrupla campioană mondială este că germanul a stabilit al cincilea timp al zilei, la numai trei secunde în spatele liderului.

Probleme similare au suferit şi cei de la Toro Rosso din cauza unei scurgeri de ulei, italienii fiind clasaţi doar pe locul opt prin Daniil Kvyat, însă nu este vorba doar despre o problemă cu motoarele Renault.

Cu o unitate turbo similară, pilotul de rezervă Robin Frijns a parcurs 68 de tururi la volanul monopostului Caterham şi a terminat pe locul şapte, semn că Red Bull Racing nu a reuşit încă să modifice monopostul în mod corespunzător.

Start ratat şi pentru Lotus

Adrian Sutil a ieşit în evidenţă prin cel mai mare număr de tururi parcurse. Germanul a efectuat 82 de tururi pentru Sauber în ciuda unei greşeli de pilotaj în cursul dimineţii şi a ocupat în final locul şase.

Ziua de miercuri a marcat şi debutul oficial al noului monopost Lotus, însă Romain Grosjean a parcurs numai opt tururi şi a fost cel mai lent de pe circuit. Rezultatul vine în contextul în care echipa nu a participat la testele de la Jerez, astfel că are nevoie de cât mai multe tururi parcurse pentru a obţine date relevante despre monopost. Williams şi Marussia au încheiat ziua fără să efectueze vreun tur cronometrat.

Felipe Massa a ieşit doar pentru cinci tururi de pregătire din cauza unei probleme la sistemul de alimentare cu combustibil, în timp ce ziua lui Jules Bianchi a fost ruinată de o problemă de configurare IT la monopostul Marussia.

Testele din Bahrain continuă şi pe parcursul zilelor de joi, vineri şi sâmbătă.

Teste Bahrain - rezultate ziua 1:

 1. Nico Hulkenberg   Force India-Mercedes  1m36.880s           78
 2. Fernando Alonso   Ferrari               1m37.879s  +0.999s  64
 3. Lewis Hamilton    Mercedes              1m37.908s  +1.028s  74
 4. Kevin Magnussen   McLaren-Mercedes      1m38.295s  +1.415s  81
 5. Sebastian Vettel  Red Bull-Renault      1m40.224s  +3.344s  14
 6. Adrian Sutil      Sauber-Ferrari        1m40.443s  +3.563s  82
 7. Robin Frijns      Caterham-Renault      1m42.534s  +5.654s  68
 8. Daniil Kvyat      Toro Rosso-Renault    1m44.346s  +7.466s   5
 9. Romain Grosjean   Lotus-Renault         1m44.832s  +7.952s   8
10. Felipe Massa      Williams-Meredes      no time              5
11. Jules Bianchi     Marussia-Ferrari      no time              3

Comentarii (14)

  • zabest
    1 36 8
    turbo e ... turbo
    deja mai bine ca anul trecut
    10 10
  • Aur1989
    hai ca maine Massa termina in fata tuturor :D
    8 12
  • Aur1989
    hai ca maine Massa termina pe fata tuturor :D
    7 17
  • mirel_f1
    force india arata bine si un pilot cu experienta si ff rapid daca si monopostul e rapid si fiabil au mari sanse sa se bata la locul 1
    3 1
  • Red Bull is sandbagging...lol
    4 0
  • lk2709_f1
    daca vrea cineva sa urmareasca ce se intampla la teste

    http://live.autosport.com/commentary.php/id/697
    3 0
  • itzhik
    Se lipeste vetel de locu 5
    2 2
  • Aur1989
    ziceam de Massa, insa azi va testa Bottas
    oricum, Williams e in fata.
    1 1
  • Anul asta Ferrari, McLaren, Mercedes, Williams si Force India se vor bate pentru podium. Echipele cu motor Renault stau foarte rau pana acum. Red Bull poate vor recupera dar nu ii vad anul asta sa se bata la titlu.
    3 1
  • JugaruGabi
    Nu mai radeti atat de RBR... daca au reusit loc 5 in conditiile in care au avut probleme, mi-e teama ca, daca pun masina la punct pana la Melbourne, o sa avem iarasi curse anoste.
    4 2
  • @JugaruGabi
    Dintre echipele cu motor Renault doar redbul au probleme. asta cu "daca"....anoste pot fi daca va castiga mereu un mercedes sau un ferrari
    1 2
  • Locul 5 n-are nicio relevanta. E un loc 5 la cateva secunde.
    Conteaza ca n-au tururi in teste. E greu de crezut ca o echipa care n-are tururi in teste sa vina si sa-i bata pe ceilalti. Pe ei nu-i tine motorul. Cred ca au maxim 20 de tururi, in timp ce Mercedes sau Ferrari au de 10 ori mai mult in teste.
    0 0
  • daci76
    @JugaruGabi,vorba lui @ferr1,locul 5 la 2 sec fata de locul 4,si dupa el niciun motor mercedes ,deci eu zic ca va fi greu anul asta pt ei sau dupa cum spune cineva mai sus,anoste daca va castiga doar mercedes sau ferrari ,bineiteles cu ghilimelele de rigoare
    1 0
  • dupa primele teste ,se pare caci anul acesta va fi o lupta stransa in clasament,intre mercedes,mclaren ferarri si red bull,la care se va alaturao echipa de la mijlocul clasamentului posibil force india,care se pare ca este mai puternica anul acesta decat anii trecuti,dar nu trebuie sa uitam nici de lotus,toto rosso ,sauber si williams care pot face o figura frumoasa desi nu cred caci au sansa la un loc pe podium,in ceea ce priveste marussia si catherham numai in conditii speciale vor putea face puncte,de pilda abandonuri multe,altfel nu prea au sansa,speram sa fie un an interesant.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru