Echipele vor avea proprii judecatori la Curtea de Apel

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 16.12.2009
Echipele din Formula 1 vor avea posibilitatea de a nominaliza proprii judecatori care vor lua decizii in cadrul Curtii Internationale de Apel.

Incalcarea regulamentului tehnic este decisa in cele mai multe cazuri de comisarii de cursa de la Marile Premii, insa echipele ataca frecvent hotararile in fata Curtii Internationale de Apel a FIA.

Cu toate acestea, apelurile judecate la Curtea Internationala de Apel sunt deseori respinse, iar echipele au pus de cele mai multe ori acest fapt pe seama judecatorilor, care sustin de regula opinia forului mondial.

Pentru a evita acest gen de probleme, FIA a anuntat ca incepand din sezonul 2010 Curtea Internationala de Apel va avea in componenta si judecatori stabiliti de echipe, cu conditia ca acestia sa fie independenti si impartiali. Judecatorii stabiliti de FIA vor detine in continuare majoritatea, insa echipele spera ca prin aceasta schimbare sa capete o influenta mai mare asupra verdictelor.

Via | FIA

Taguri: FIA, apel, regulament

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru