Echipele vor ca Bridgestone sa ramana unicul furnizor de pneuri in 2011

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 09.05.2010
Echipele spera sa convinga Bridgestone sa ramana in Formula 1 ca unic furnizor de pneuri si in sezonul 2011.

Reprezentatii echipelor din Formula 1 s-au reunit duminica la Barcelona pentru a discuta situatia pneurilor pentru sezonul 2011, in contextul in care Bridgestone si-a anuntat deja retragerea din competitie la finalul anului.

In ciuda faptului ca Michelin, Avon si Pirelli au facut deja propuneri concrete pentru furnizarea pneurilor in competitie, FOTA a dezvaluit ca spera sa-i convinga pe cei de la Bridgestone sa continue participarea in competitie si in anii urmatori.

“Bridgestone a facut o treaba grozava pentru Formula 1 si, din perspectiva mea, ar fi foarte important sa-i putem convinge sa ramana in sport”, a declarat Martin Whitmarsh, presedintele FOTA si seful echipei McLaren.

Bridgestone si-a anuntat retragerea din sport in luna noiembrie a anului trecut si a confirmat din nou acest lucru cu numai cateva saptamani in urma, motivand decizia prin prisma costurilor ridicate.

Pe de alta parte, FOTA nu doreste aparitia unui nou razboi al pneurilor si propune existenta unui furnizor unic de pneuri in urmatorii ani.

“Ne place competitia, dar trebuie sa controlam costurile.

Ultima oara cand am avut competitie (n.r - in 2006) a fost foarte costisitor. Trebuie sa mentinem o grila de start cu 10 sau 12 echipe, iar multe dintre ele nu sunt pregatite pentru o asemenea competitie in acest moment”, a mai precizat Whitmarsh.

In acest context, sansele ca Michelin sa revina in Formula 1 sunt aproape nule, in contextul in care francezii au conditionat furnizarea pneurilor de existenta mai multor producatori de cauciucuri in competitie. De asemenea, echipele vor amanarea cu un an sau doi a introducerii pneurilor cu jante de 18”, din considerente financiare.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru