Echipele vor testa tineri piloti in decembrie

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 09.11.2009
Mai multe echipe de Formula 1 vor profita de testele din luna decembrie pentru a evalua cateva tinere sperante ale sporturilor cu motor.

Desi testele sunt interzise in Formula 1 pana in luna februarie a anului viitor, echipele vor avea posibilitatea de a evalua tineri piloti in cadrul unei sesiuni speciale de teste ce va avea loc in perioada 1-3 decembrie pe circuitul de la Jerez.

Teoretic, echipele pot oferi sanse actualilor piloti de teste care nu au debutat inca in Formula 1, insa cele mai multe dintre acestea vor opta pentru testarea unor piloti care nu au mai urcat niciodata la volanul unui monopost de Formula 1.

Cel mai recent exemplu este Red Bull Racing, care a decis sa il testeze luna viitoare pe Daniel Ricciardo (foto). Australianul in varsta de 20 de ani a castigat in acest an competitia Formula 3 Marea Britanie si este unul dintre pilotii care fac parte din programul Red Bull pentru dezvoltarea tinerelor talente. La randul lor, cei de la Toro Rosso vor profita de ocazie pentru a evalua din nou calitatile lui Brendon Hartley, acesta putand fi acompaniat de un alt pilot Red Bull.

La fel ca anul trecut, Ferrari ii va testa pe cei mai buni trei piloti din competitia Formula 3 Italia, cu scopul de a promova piloti din aceasta tara.

Andy Soucek, campionul editiei inaugurale a competitiei Formula 2, va avea posibilitatea de a testa pentru Williams alaturi de Nico Hulkenberg, proaspat confirmat ca pilot titular pentru 2010.

De asemenea, Renault a anuntat deja ca Lucas di Grasii va testa cel putin o zi in perspectiva unui contract pentru 2010, un alt pilot trecut pe lista fiind Bruno Senna, care a semnat insa deja un contract cu Campos Grand Prix pentru 2010.

Nu in ultimul rand, BMW-Sauber isi va respecta promisiunea de a-i testa pe Alexander Rossi si Esteban Gutierrez, castigatorii Formula BMW World si Formula BMW Europe, in ciuda faptului ca germanii vor parasi la randul lor competitia.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru