Englezii vor să construiască un circuit de F1 în Stadionul Olimpic din Londra

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 22.06.2012
O companie britanică şi-a dezvăluit planul de a construi un circuit de Formula 1 în interiorul şi în jurul Stadionului Olimpic din Londra.

Stadionul Olimpic din Londra, care va găzdui JJocurile Olimpice în perioada 27 iulie - 12 august, ar putea fi utilizat ulterior pentru găzduirea unei curse de Formula 1.

Planurile au fost dezvăluite de compania britanică Intelligent Transport Solutions, care susţine că intenţionează să construiască un circuit de Formula 1 în interiorul şi în jurul Stadionului Olimpic după ce a primit acordul verbal al lui Bernie Ecclestone pentru un astfel de proiect.

"Este o firmă care a licitat pentru utilizarea stadionului, nu pentru cumpărarea lui. Au venit cu ideea unei curse de Formula 1 în jurul stadionului, în interiorul lui şi în exterior. Au vrut să se asigure că sunt interesat. Da, sunt interesat", a declarat britnaicul în vârstă de 82 de ani pentru publicaţia Daily Telegraph.

După finalizarea Jocurilor Olimpice, statul britanic va scoate la licitaţie Stadionul Olimpic, iar câştigătorul acestuia va obţine dreptul de a-l utiliza fără să-l aibă însă în proprietate.

Pe lângă Intelligent Transport Solutions, există alte patru entităţi interesate de stadion: universităţile East London şi College of Football Business, dar şi cluburile de fotbal West Ham United şi Leyton Orient.

Toate cele patru proiecte vizează utilizarea stadionului în scop sportiv, astfel că planul unui circuit de Formula 1 este cel mai departe de destinaţia tradiţională a unei arene fotbalistice.

Stadionul Olimpic din Londra fusese obţinut la o licitaţie anterioară de clubul de fotbal Tottenham, însă aceasta a fost anulată după o contestaţie juridică a rivalilor de la West Ham United.

Via | Daily Telegraph

Comentarii (3)

  • Moare Bernie pana s-ar face circuitul.
    10 0
  • Mda, Asta pentru ca F1 sa isi merite din plin titlul de Marele Circ. Mai ramane sa aduca si Cirque de Soleil in timplul cursei de pe stadion si gata treaba. Bernie ar trebui sa se retraga si sa nu mai distruga F1 cu tot felul de bazaconii.
    7 2
  • vreaulamall
    Daca si-au propus sa-l faca in 2-3 ani va fi gata...
    Dar eu vreau sa-l faca in mall. macar stam si noi la un MC, bagam un burger si din spatele burtilor indesate ne uitam la monoposturi cum alearga prin tzoale :))
    Imnul circuitului de LA MALL http://www.youtube.com/watch?v=TKHsvCf8KtQ
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru