F1: Sergio Perez, pole în Arabia Saudită! Verstappen va pleca de pe locul 15

de Tiberiu Safta, Foto: Red Bull Content Pool
Vineri, 17.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sergio Perez și-a trecut în palmares un nou pole position înaintea Marelui Premiu al Arabiei Saudite. Mexicanul va pleca în fruntea plutonului după ce Max Verstappen a suferit o problemă tehnică ce nu i-a permis să intre în ultima parte a calificărilor.

Etapa a 2-a din calendarul de Formula 1 2023 are loc în Arabia Saudită, pe circuitul din Jeddah, cel mai rapid circuit stradal din lume. Înaintea Marelui Premiu de duminică, Sergio Perez a obținut al 2-lea său pole din carieră, în același loc unde a obținut și primul său astfel de succes în 2022. Cu un timp de 1.28:265, mexicanul de la Red Bull a avut un timp mai rapid cu peste o zecime de secundă decât Charles Leclerc.

Monegascul de la Ferrari a fost al doilea cel mai rapid pilot, însă el va pleca de pe poziția a 12-a în cursă din cauza unei penalizări de 10 poziții pentru schimbare de componente. Astfel, locul său în prima linie va fi ocupat de Fernando Alonso, care a avut un timp mai lent cu jumătate de secundă cu al său Aston Martin.

Surpriza neașteptată a sesiunii a fost Max Verstappen. Dublul campion mondial a avut probleme tehnice în a doua sesiune a calificărilor și nu a reușit să stabilească un timp competitiv. Astfel, olandezul va pleca în cursă de pe poziția a 15-a.

Revenind puțin mai în față, George Russell și Carlos Sainz Jr vor împărtăși a doua linie, urmați de Lance Stroll și Esteban Ocon în a treia linie, Lewis Hamilton și Oscar Piastri în linia a 4-a și Pierre Gasly și Nico Hulkenberg în linia a 5-a.

Germanul de la Haas este urmat de Zhou Guanyu, Leclerc, Kevin Magnussen, Valtteri Bottas și de ghinionistul serii, Verstappen. Olandezul va fi urmat de Yuki Tsunoda, Alex Albon, Nyck de Vries, Lando Norris și Logan Sargeant.

Britanicul de la McLaren a făcut o greșeală în ultimul viraj în Q1 și și-a avariat direcția. Americanul de la Williams a avut un timp șters după ce a depășit la milimetru limitele pistei înainte de linia de sosire.

Marele Premiu al Arabiei Saudite va începe astăzi, la ora 19.00, ora României.

via Formula 1

Comentarii (2)

  • ce mizerie au facut cu alonso..ham-ham la fel de valoros ca vetel...
    2 11
  • Penalizarea lui Alonso a fost indiscutabila si de asteptat, mai ales ca in Bahrain Ocon a fost penalizat pentru aceleasi erori ( pozitionare la start si atins monopost inainte de cele 5 secunde).
    Diferenta intre performanta lui Alonso la Alpine anul trecut si Aston Martin anul acesta este data de monopost. Valabil si pentru Hamilton, Vettel etc. Daca pilotul era determinant, in 5 -10 tururi Verst il depasea pe Per si Lec pe Sainz.
    5 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru