Ferrari propune conţinut video mai bogat pe internet din cursele de Formula 1

de Daniel Popescu
Marti, 08.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari crede că una dintre soluţiile pentru creşterea numărului fani ai Formulei 1 este îmbunatăţirea conţinutului video oferit pe internet.

Esential 150 de secunde este durata singurului rezumat video al unei curse de Formula 1 publicat oficial pe internet
450 de milioane de telespectatori a inregistrat Formula 1 in 2013
Numărul de fani ai Formulei 1 a scăzut anul trecut la 450 de milioane de la o jumătate de miliard cu un an în urmă, parţial ca urmare a scăderilor de audienţă din ţările în care competiţie este transmisă în sistem pay-per-view.

O altă cauză este însă lipsa de conţinut video oficial de pe internet, un mediu utilizat mai frecvent decât televizorul de către tineri. Practic, singurul conţinut video oficial este un rezumat de două minute şi jumătate pentru fiecare cursă publicat de site-ul oficial al Formulei 1 la circa o săptămână după desfăşurarea Marelui Premiu.

Prin vocea şefului Stefano Domenicali, Ferrari consideră că Formula 1 trebuie să facă schimbări radicale în această direcţie pentru a se apropia mai mult de potenţialii fani.

Generaţia tânără vrea să vadă sportul într-un mod diferit.

Stefano Domenicali
Sef Ferrari
"Generaţia tânără vrea să vadă sportul într-un mod diferit.
Tinerii nu vor să vadă o cursă întreagă de o oră şi jumătate. Aceasta este o provocare pe care trebuie să o abordăm. Oamenii au un stil de viaţă mai impulsiv şi trebuie să fim capabili să ne conectăm cu ei"
, a declarat italianul.

De altfel, Ferrari a propus scurtarea curselor de la puţin peste 300 de kilometri la 250 de kilometri, o măsură care ar putea creşte interesul fanilor. CVC Capital Partners, acţionarul principal al Formulei 1, şi-a manifestat în urmă cu un an intenţia de a furniza un sistem pay-per-view de vizionare a curselor pe internet, însă proiectul nu a mai fost discutat de atunci.

În prezent, numai televiziunile au dreptul de a publica clipuri video din cursele de Formula 1, astfel că nici măcar echipele nu pot transmite rezumate sau secvenţe din timpul Marilor Premii. Bernie Ecclestone este reticent la schimbare din cauza faptului că televiziunile ar plăti mai puţini bani pentru drepturile TV într-o astfel de situaţie. 

Comentarii (7)

  • Eu propun readucerea la Ferrari a trioului Ross Brawn, Jean Todt si al lui Michael Shumacher, doar asa mai poate fi aceasta echipa cea fost odata!!
    13 6
  • eu nu sunt fan ferrari dar totusi pe langa ca au o masina de toata jalea ei nu au ce dezvolta la ea?se tot ocupa cu sondaje si chestii de genu?
    18 1
  • da ferrari ,exact asta era problema voastra:))))))))))))))0
    14 2
  • aici are mare dreptate videoclipurile apar pe youtube dar din drept de autor sunt sterse dupa aprox. 4-5 luni sau mai rapid si pe f1.com dispar dupa un an,insfarsit cineva care a luat acest lucru in seamma
    1 0
  • Continutul video va cuprinde bataliile de la varf in care sunt implicati cei de la Mercedes & CO ?!?
    Asta da noua abordare la criza actuala....
    (fan ferrari)
    1 0
  • Cred ca si culoarea monopostului e de vina... Noroc ca-l avem pe Domenicali. Ce ne-am fi facut fara el.
    0 0
  • apacheF!
    @Sumi
    si cum sa-l aduca pe Schumacher pe targa?Dar pe Jean Todt,care e presedintele FIA?
    Gandeste inainte sa vorbesti!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru