Ferrari propune motoare V6 din 2015

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 30.05.2011
Ferrari încearcă să găsească un compromis pentru regulamentul tehnic şi propune înlocuirea motoarelor V8 cu unităţi V6, în locul motoarelor turbo de 1.6 litri.

Reprezentaţii echipelor din Formula 1 se vor întâlni luni cu Jean Todt, preşedintele FIA, pentru o nouă discuţie pe tema regulamentului tehnic pentru sezonul 2013. Principalul subiect de discuţie va fi introducerea motoarelor turbo în patru cilindri de 1.6 litri, pe care Ferrari, Mercedes şi Cosworth încearcă să o amâne.

Potrivit unor informaţii neoficiale, Ferrari a pregătit o propunere prin care încearcă să găsească un compromis prin utilizarea unor motoare V6, însă nu înainte de 2015. Informaţiile vin în contextul în care Renault este singurul constructor care agreează noul regulament pentru motoare propus de FIA, ceilalţi trei ameninţând chiar cu o posibilă retragere.

Prezent în paddock la Monaco, Todt a refuzat să intre în amănunte, însă a admis că lucrurile sunt departe de a fi clarificate. "Există multe discuţii în acest moment, dar sper să avem armonie pe viitor", a declarat francezul.

Cei de la Cosworth sunt împotriva noilor motoare turbo de 1.6 litri din cauza costurilor foarte mari de dezvoltare, însă în mod oficial aceştia insistă ca noile unităţi sunt departe de a fi ecologice.

"FIA îşi poate atinge obiectivele cu un motor V8 cu KERS şi o limitate a consumului de carburant. Reducerea motoarelor la patru cilindri nu salvează neapărat combustibil şi nu îl transforma neapărat într-unul verde", a precizat Mark Gallagher, directorul Cosworth.

Via | Motorsport

Comentarii (4)

  • O sa ajunga...
    ...o mare porcarie formula 1 asta.De fapt,daca ma gandesc,pe jumatate a si ajuns.Sa se cheme formula verde atunci.Auzi,daca la nivelul asta ne punem probleme cu limitat consumul...suntem la curse ce naiba,nu la premiile pentru cel mai eco motor!
    Treziti-va oameni buni,asta e o directie gresita!!!F1 se duce de rapa,putin cate putin!
    9 4
  • avatar
    @lev, ei din F1, daca ti-ai dat seama, au facut-o in buissnes...
    comenturile noastre, la tema data se duc in vant! n-are rost sa ne pierdem timpul...
    3 5
  • avatar
    si poti sa-mi spui si mie ce nu ti-a placut de ai dat negativ?...
    a lume...
    2 5
  • De ce?
    2013 INCA nu a venit iar cei de la Ferrari DEJA isi fac griji pentru 2015?!? nu mai bine se concentreaza pe momentrul prezent, au totusi un campionat de castigat?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru