Ferrari susține că a clarificat lucrurile între Vettel și Leclerc după acroșajul din Brazilia: "Singurul lucru care contează este ca Ferrari să câștige"

de Daniel Popescu, Foto: Ferrari
Duminica, 24.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari susține că a clarificat lucrurile între Sebastian Vettel și Charles Leclerc în urma acroșajului din finalul cursei de la Interlagos care a condus la abandonul celor doi.

Sebastian Vettel și Charles Leclerc ocupau locurile patru și cinci cu numai cinci tururi înainte de finalul Marelui Premiu al Braziliei când cei doi s-au atins ușor și au fost nevoiți să abandoneze.

Incidentul l-a determinat pe șeful Mattia Binotto să discute cu cei doi piloți, iar oficialii Scuderiei au anunțat că situația a fost clarificată. Totuși, aceștia nu au menționat care a fost concluzia întâlnirii și dacă cei doi vor mai avea dreptul să se atace în viitor.

"De duminica trecută, Binotto și piloții au vorbit zilnic, așa cum fac de obicei. Nu a existat o întâlnire specială sau o conferință video. Situația s-a clarificat complet și ne concentrăm pe Abu Dhabi", a declarat un purtător de cuvânt al Scuderiei cu referire la ultima cursă a sezonului din 1 decembrie.

Cu câteva zile înainte, John Elkann, președintele Ferrari, a sugerat că Vettel și Leclerc ar trebui să evite astfel de dueluri pentru a ajuta Scuderia să obțină victorii.

"Ceea ce s-a întâmplat ne-a ajutat să înțelegem cât de important este Ferrari.

Indiferent cât de buni sunt piloții nu trebuie să uite că sunt piloți Ferrari. Munca de echipă contează. Singurul lucru care contează este ca Ferrari să câștige. A fost un sezon extraordinar pentru pole position-uri, dar acestea nu au fost convertite în viitorii", a declarat Elkann.

Via BBC

Comentarii (8)

  • Greu a crede că "s-au clarificat", cu un Vettel ca ăla în echipă, din moment ce "oamenii nu pot fi schimbați, pentru că schimbarea vine doar din interior, schimbarea când vine, nu e împinsă pe la spate de altcineva…" iar "munca de convingere este de fapt o luptă, iar o lupta presupune un inamic".(Crina Popescu). Așa că, inspirat dintr-o întrebare a dumneaei, vă întreb și eu pe voi: Ferrari ar vrea să și-l facă dușman pe neamț arătându-i măcar (nu mustrându-l pentru) greșelile făcute pe circuit (să nu le numesc prostii)?
    5 11
  • Costel
    ii cat se poate de clar ca situatia ii cert neclara , eu asta oi inteles din declaratia suficient de evaziva a purtatorului de cuvant al scuderiei care pe mine m-o pus pe ganduri in perspectiva unui sezon 2020 cu rezultatele asteptate atat pentru sebastian vettel cat si pentru ferrari si asta deoarece culpa-i cat se poate de elocventa dupa banala vizionare frame by frame a imaginilor onboard de pe monopostul nr 16 a nastrusniciei comisa de Arsenie Boca intre virajele 3 si 4 atunci cand o luat aparent inexplicabil usor dreapta !!! de volan si generand acrosajul reprobabil , cat despre nepotul americanizat al lui Agnelli eu m-oi convins pe deplin si nutresc speranta ca si el ca de-acu' incolo interventiile sale publice is oportune numai cand disciplina sportiva se numeste baseball si probabil calcio , pentru formula unu merita cu prisosinta sa-si "ofere" un silentio stampa pe perioada nedeterminata deoarece diletantismul il poate rapune si nu-i parca de dorit sa se compromita iremediabil la o varsta nu tocmai inaintata
    7 7
  • Neutru
    Complicat pentru Ferrari.Sunt contracte și pe 2020 pe sume mari și nu cred că va licenția pilotul cum a făcut-o cu Kimi, când la adus pe Alonso.Atunci au dat 8 milioane finlandezului și l-au ținut 2 ani pe tușă.Vom vedea cursa viitoare în ce fel au clarificat.
    12 2
  • hazard
    Vettel: "Singurul lucru care contează este ca Vettel să câștige"
    7 1
  • @costel
    Cum sa mentionezi ma ca Lecrerc a tras de volan usor dreapta si este vinovat de acrosaj, cand se vede clar ca Vettel treange stanga...
    6 0
  • Costel
    cum sa nu-ti spui ma macar nickname-ul pe AM , cat te speriecios ii tu?

    altu-i baiu' si mai mare in schimb cu matale ........cataracta-i musai in floare fiindca alt argument fiabil nici ca poate exista , oricine poate urmari si constientiza deopotriva , is ferm convins ca si-un profan ca tine , cat de miseleste prodedeaza leclerc dupa ce axa fata a monopostului lui vettel trece de aceeasi axa fata a monopostului lui leclerc iar aceleasi imagini onboard de pe masina cu nr 16 apartinand lui Arsenie Boca confirma faptul ca monegascul trage dreapta de volan in dreptul radiatoarelor coechipierului si mentorului sau sebastian vettel , o comportare iremisibila din partea unui individ caruia nu i-o cazut nici casu de gura in formula unu
    0 5
  • THE SPINNING GERMAN
    fetal a primit inca un cartonas galben de la Ferrari. Plus ca a pierdut increderea echipei. In mod cert va fi nr. 2 de la anul. Va continua sa fie ciuca bataii a lui Leclerc si se va retrage in plina glorie in 2021. Pana atunci cu siguranta ne va mai oferi mostre de "virtuozitate" tehnica la vola nul masinii rosii. Este varianta lui dancila in F1.
    9 11
  • THE SPINNING GERMAN te invirti ca tuta in papusoi
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru