Ferrari susține că nu va impune ordine de echipă în startul sezonului: "Leclerc și Sainz vor fi liberi să lupte pe circuit"

de Daniel Popescu
Marti, 22.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari susține că Charles Leclerc și Carlos Sainz vor fi liberi să lupte pe circuit în prima parte a sezonului următor. Ordinele de echipă vor fi impuse doar atunci când unul dintre piloți va ieși din lupta pentru titlu.

Ferrari are o lungă istorie în care a favorizat unul dintre piloți în lupta pentru titlu încă de la începutul unui sezon, iar presa internațională a speculat că acest lucru s-ar putea repeta anul viitor.

Charles Leclerc va intra în al treilea sezon la echipă și îl va avea drept coechipier pe Carlos Sainz, care îl înlocuiește pe Sebastian Vettel. Cu toate acestea, șeful Mattia Binotto a exclus o astfel de variantă în prima parte a sezonului.

"Nu există nimic scris în contractul lui Leclerc că este liderul echipei. Cred că cei doi vor fi liberi să lupte pe circuit. Cred că este important să nu se lovească, asta este clar, dar vor avea oportunități egale, cu siguranță la începutul sezonului", a explicat el.

Binotto a admis însă că ordinele de echipă ar putea apărea în momentul în care devine clar că unul dintre piloți nu mai are șanse să-și adjudece titlul mondial.

"Dacă un pilot va avea un avantaj clar și va putea îndeplini un obiectiv care nu este posibil pentru celălalt, cred că va exista o discuție deschisă între cei doi.

Vom vedea cum ne putem ajuta reciproc în beneficiul echipei. Dar prioritatea va fi optimizarea punctelor pentru echipă", a adăugat el.

Sezonului 2021 al Formulei 1 va începe în 21 martie și va fi precedat de o sesiune de teste la Barcelona în perioada 2-4 martie.

Via Autosport

Comentarii (6)

  • Intai sa isi faca cazanele alea sa mearga calumea, ca sezonul aceasta au fost cele mai proaste. Cam toate echipele motorizate de italieni au fost varza.
    Mare lucru sa ajunga ferrari la batalia pentru locul 1 la constructori in sezonul urmator.
    26 2
  • Costel
    orisicare dintre ochii avizati exigentelor meandre ale F1 n-au cum sa nu identifice faptul ca a aparut si prima fisura vizibila tuturor in monolitica relatie construita cu atata sarg pe durata ultimelor doua sezoane atat de Ferrari cat si de Leclerc,

    asta fiindca vad in Binotto orice altceva in afara de un rapsod al cuvintelor...

    chiar credeti ca-i vorba doar de ospitalitate excesiva pentru o aclimatizare cat mai rapida a spaniolului la Maranello???
    9 6
  • Mda. Cand lupti pentru locurile 13-14 nu au sens ordinele de echipa.
    29 2
  • Neutru
    Ca de obicei Ferrari-iștii vorbesc să se afle în treabă. A fost probabil răspuns la o întrebare pusă de un jurnalist(inteligent) cu școala primară neterminată. Nu stau bine la capitolul comunicare italienii deși Romanii au fost buni oratori. Probabil au venit toți în România(Dacia).
    21 7
  • Cancan
    Bla, bla, bla...
    5 0
  • Exact
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru