Ferrari va decide în următoarele săptămâni dacă îl promovează pe Mick Schumacher în Formula 1: "Nu vom aștepta finalul sezonului de Formula 2"

de Daniel Popescu
Miercuri, 04.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a anunțat că va decide în cel mult trei săptămâni dacă îl va promova pe Mick Schumacher în Formula 1 la Haas pentru sezonul 2021. Italienii nu vor aștepta astfel finalul sezonului de Formula 2, competiție în care Schumacher este lider.

Mick Schumacher, fiul lui Michael Schumacher, este unul dintre cei cinci membri ai Academiei de Piloți Ferrari, iar presa internațională speculează de mai mult timp că germanul ar putea debuta în Formula 1 în sezonul 2021.

Inițial, s-a vehiculat că Schumacher va semna cu Alfa Romeo, mai ales că germanul ar fi trebuit să concureze pentru echipa italiană în antrenamentele de la Nurburgring, anulate ulterior din cauza vremii.

Cu câteva săptămâni în urmă, presa a anunțat însă că Schumacher ar putea ajunge la Haas, iar speculațiile pe acest subiect au luat amploare după ce Alfa Romeo le-a prelungit contractele lui Kimi Raikkonen și Antonio Giovinazzi. Haas utilizează motoare și numeroase alte componente de la Ferrari, iar interesul Scuderiei este ca parteneriatul să continue.

Practic, Schumacher ar reprezenta unul dintre avantajele pe care Ferrari le propune celor de la Haas, în contextul în care americanii ar putea utiliza, de exemplu, motoare Renault.

Pentru prima oară, oficialii Scuderiei Ferrari au confirmat că analizează posibilitatea ca Schumacher să concureze în Formula 1 anul viitor.

Șeful Mattia Binotto a dezvăluit că o decizie finală în acest sens va fi luată în următoarele săptămâni, înainte de finalul sezonului de Formula 2, competiție în care Schumacher este lider.

Următoarea etapă de Formula 2 este programată pe circuitul din Bahrain în perioada 27-29 noiembrie.

"Nu cred că vom aștepta până la cursa finală din Bahrain și apoi până în Abu Dhabi. Cred că vom decide în următoarele săptămâni", a declarat Binotto pentru publicația RaceFans.

Via RaceFans

Comentarii (1)

  • Leopold
    Felicitări Mickului Schumacher pentru o parte a doua a sezonului cu adevărat fantastică.
    Felicitări lui Binotto pentru că prioritizează meritocraţia pilotajului şi nu prelungeşte inutil suspansul în binemeritata nominalizare a celui care se află la 22 de puncte avans de primul adversar în Formula Doi cu patru curse înainte de final.
    Felicitări.
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru