FIA da in judecata echipele FOTA

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 19.06.2009
FIA a anuntat ca va actiona in judecata cele 8 echipe care ameninta ca vor organiza o competitie separata. Publicarea listei echipelor participante in sezonul 2010 a fost amanata pana la rezolvarea conflictului.

Ferrari, McLaren, Renault, BMW Sauber, Toyota, Brawn GP, Red Bull Racing si Scuderia Toro Rosso au anuntat in noaptea de joi ca au decis sa organizeze o competitie separata dupa ce negocierile cu FIA pe tema regulamentului tehnic pentru sezonul 2010 s-au soldat cu un esec.

Forul prezidat de Max Mosley a recurs insa la atac si a anuntat ca va da in judecata cele 8 echipe, considerand ca acestea incalca relatiile contractuale.

"Avocatii FIA au examinat amenintarea FOTA de a organiza o competitie separata. Actiunea FOTA in general si cea a  Scuderiei Ferrari in particular incalca in mod direct obligatiile legale ale Scuderiei Ferrari si reprezinta o violare a legii competitiei, pe langa interferentele cu relatiile contractuale. FIA va incepe imediat procedurile legale in acest sens", se arata intr-un comunicat de presa al FIA.

Anterior, FIA a inclus Ferrari, Red Bull Racing si Toro Rosso pe lista echipelor acceptate in sezonul 2010, considerand ca acestea sunt obligate prin contract sa concureze anul viitor, chiar daca cele trei echipe neaga acest lucru.

In aceasta dimineata, FIA anuntase ca va publica sambata lista finala a echipelor participante in sezonul 2010, insa forul mondial a decis sa amane acest eveniment pana la rezolvarea conflictului legal cu FOTA.

"Pregatirile pentru sezonul 2010 al Formulei 1 continua, dar publicarea listei finale a echipelor ramane in asteptare pana cand FIA isi apara drepturile legale", se mai precizeaza in comunicatul FIA.

In contextul noului comunicat de presa al FIA, situatia pentru sezonul 2010 va ramane incerta pentru o mai lunga perioada de timp.

Via | FIA

Comentarii (5)

  • NeoGalaxy
    FIA
    LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL :)))))) Asta este singura ideee care le-a trecut prin cap? Si eu stiu macar 20 de idei diferite prin care puteam rezolva problema... Vai cat de ingusti sunt la mine astia. Nici nu este de mirare ca trebuie sa... stim cand ne oprim.
    0 0
  • it ain't over until it's over
    pur si simplu nu ii inteleg pe astia de la FIA. Cei de la FOTA au tot incercat sa ii convinga pe cei de la FIA(mai degraba pe Mosley) sa renunte la bugetul maxim. Cei de la FIA nu au vrut nicicum din cate se vede, si acum vin cu faptul ca da in judecata FOTA. Chiar nu aveau o idee mai buna? De ce oare nu vor sa renunte la ideile lor de buget maxim, si sa incerce sa ajunga la un compromis. si sincer daca pana la urma vom avea 2 competitii(F1 si Formula Constructorilor) as alege sa ma uit la cea a constructorilor.
    0 0
  • ...
    sunt varza fia...sunt la pamant
    0 0
  • easy
    sunt mult mai multe chestiuni de culise in conflictul asta. asa ca, sa-i lasam sa-si sparga oalele in cap, dupa care noi inghitim ce rezulta.
    0 0
  • guawar
    Competitie separata!!
    Vreau o competitie separata intre echipele astea mari!!fara restrictii in dezvoltare-cu motoarele proprii-ASTA INSEAMNA EVOLUTIE!! Ce vor bosorogii astia inseamna INVOLUTIE-OMUL A EVOLUAT NONSTOP..nu are rost sa mai functioneze F1 cu astfel de oameni-VREAU COMPETITIE SEPARATA FARA RESTRICTII-fiecare cu inventia lui-doar asa evoluam-din F1 au aparut o gramada de idei la masinile de serie-o multitudine de probleme au fost rezolvate la masinile de serie doar din cauza evolutiei si ingineriei din F1.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru