FIA invita inca o echipa in sezonul 2010 al Formulei 1

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 10.08.2009
FIA a decis sa redeschida procesul de selectie a echipelor pentru sezonul 2010 pentru a acoperi locul liber lasat de BMW-Sauber dupa retragerea constructorului german din Formula 1.

BMW si-a anuntat retragerea din competitie la finalul acestui sezon, iar negocierile lui Peter Sauber cu oficialii germani privind rascumpararea echipei BMW-Sauber au esuat la finalul saptamanii trecute.

Sauber a primit insa in weekend o noua lovitura, sansele sale de a ramane in Formula 1 scazand si mai mult dupa ce FIA a hotarat sa redeschida procesul de selectie a noilor echipe, cu scopul de a acoperi locul lasat liber de BMW-Sauber.

In acest sens, Max Mosley, presedintele forului mondial, a trimis o scrisoare celor 7 echipe eligibile care nu au fost acceptate in Formula 1 la precedente selectie, dar si echipei BMW-Sauber, pentru a o anunta ca locul sau a devenit vacant. Bineinteles, Sauber are inca posibilitatea de a-si inscrie echipa in sezonul urmator, insa numai daca va reusi sa ajunga la o intelegere viabila cu BMW.

Cele 7 echipe eligibile pentru ultimul loc pe grila de start a sezonului 2010 sunt Epsilon Euskadi, Prodrive, March, Brabham, Lotus, Team Superfund si Lola, insa ultima dintre ele si-a anuntat deja retragerea din cursa.

In cazul in care Sauber nu va reusi sa isi duca planul la bun sfarsit, principala favorita pentru a ocupa locul lasat liber de BMW este Epsilon Euskadi, desi nici echipa lui David Richards nu poate fi exclusa din ecuatie.

Via | The Guardian

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru