FIA vrea să atragă Audi, Toyota şi Porsche în Formula 1

de Daniel Popescu
Vineri, 07.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jean Todt speră ca noile motoare turbo V6 de 1.6 litri care vor debuta în 2014 să atragă în Formula 1 constructori precum Audi, Toyota, Porsche, Hyundai sau Kia.

Esential 30 este procentul cu care FIA vrea sa reduca costurile in Formula 1 pana in 2015
FIA a anunţat vineri prin vocea preşedintelui Jean Todt obiectivele pe care şi le propune pentru următorii trei ani în Formula 1. Francezul speră în continuare că introducerea noilor motoare turbo V6 de 1.6 litri va impulsiona o serie de constructori să participe în Formula 1, în ciuda faptului că până în prezent niciun producător nu şi-a manifestat intenţia de a furniza motoare în competiţie.

"Din 2014, cu noul regulament şi cu motoare turbo, vom face un pas înainte spre lumea în care preconizăm că vom trăi. Şi poate vom reuşi să convingem mai mulţi constructori care concurează în anduranţă sau în alte competiţii să construiască motoare şi pentru Formula 1: Audi, Toyota, Porsche, coreenii (n.r - Hyundai şi Kia)", a declarat el pentru publicaţia italiană Gazzetta dello Sport.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, Todt a avertizat că Formula 1 trebuie să reducă costurile cu 30% până în 2015, întrucât în caz contrar unele echipe nu vor fi capabile să supravieţuiască în Formula 1.

"Costurile sunt principalul meu obiectiv şi trebuie reduse cu încă 30% în următorii trei ani, altfel vom pierde mai multe echipe.

Formula 1 trebuie să fie o afacere pentru toată lumea cu stabilitate pentru echipe. Probabil că în zilele noastre este aşa doar pentru două-trei echipe. Dar ne îndreptam spre o finalizare cu Acordul Concorde, după discuţii tensionate şi obiective comune", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • x_zone
    F1 va mai fi ce a fost doar cand echipele se vor uni si vor face propriul campionat, atat timp cat exista fia cu schimbari de regulamente an de an dupa cum vor ei, nu va mai fi spectacol care oricum nu mai exista de ani buni cu circurile astea hidoase de masini, daca te uiti la un monopost f1 pana in anii 2005 pur si simplu ramai inmarmurit cat de frumoase erau, acum ne uitam la niste caricaturi scalambate.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru