Force India nu exclude boicotarea cursei de la Austin: "Orice este posibil"

de Daniel Popescu
Duminica, 02.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Force India nu a exclus varianta de a boicota Marele Premiu al Statelor Unite din cauza faptului că echipele mari refuză să ajute echipele cu probleme financiare în privinţa distribuţiei veniturilor din drepturile TV.

Nimic nu este exclus în acest moment. Orice este posibil.

Bob Fernley
Sef-adjunct Force India
Presa internaţională a relatat la sfârşitul acestei săptămâni că Force India, Lotus şi Sauber intenţionează să nu ia startul în cursa de duminică de la Austin în semn de protest faţă de atitudinea indiferentă a echipelor mari în privinţa situaţiei financiare din Formula 1 după insolvenţele suferite de Caterham şi Marussia.

Ipoteza a fost negată de cei de la Lotus, însă Force India a dezvăluit că nu este exclus să ia parte la un boicot, chiar dacă o decizie finală nu a fost încă luată. "Nimic nu este exclus în acest moment. Orice este posibil. Proprietarii de echipe trebuie să discute şi să decidă ce acţiuni vor să ia pentru a se asigura că toată lumea este informată în mod corespunzător", a declarat Bob Fernley, seful-adjunct al echipei Force India.

Esential 1.5 miliarde de dolari sunt veniturile anuale generate de Formula 1
Bernie Ecclestone a sugerat că este la rândul său îngrijorat de situaţia financiară în care se află Lotus, Force India şi Sauber şi vine cu o soluţie concretă: echipele mari să "doneze" o parte din veniturile din drepturi TV către echipele mici.
"Le-am spus celor care câştigă mulţi bani că aş vrea să iau un anumit procent din plata pentru performanţe (n.r - pentru locul din clasamentul constructorilor). Aş pune acea sumă de bani deoparte şi aş vrea să o împart între cele trei sau patru echipe care au probleme, iar apoi aş pune şi eu aceeaşi sumă de bani", a declarat Ecclestone.

Formula 1 are venituri anuale de 1.5 miliarde de dolari, însă o mică parte din această sumă ajunge în realitate la echipe. Cea mai mare parte a banilor din drepturile TV este direcţionată de Ecclestone către acţionarii Formulei 1, în frunte cu fondul de investiţii CVC Capital Partners.

▶ Acţionarii Marelui Circ - cine deţine, de fapt, Formula 1?

În acest context, britanicul în vârstă de 84 de ani a făcut o mărturisire surprinzătoare şi admite că este vinovat de modul deficitar în care sunt împărţiţi banii.

"Problema este că există prea mulţi bani care sunt distribuiţi prost. Probabil este vina mea.

Dar la fel ca multe înţelegeri pe care le fac oamenii, părea o idee bună la momentul respectiv. Dacă firma (n.r - CVC Capital partners) mi-ar fi aparţinut aş fi făcut lucrurile altfel, pentru că aş fi gestionat banii mei. Dar lucrez pentru oameni care sunt în această afacere pentru a face bani", a adăugat el.

Via Reuters, Autosport

Comentarii (2)

  • Adrian
    Nu mai bea atâta pălincă de prune pentru că (cel puțin la tine) se pare că dăunează la inteligență!
    1 1
  • Un bun inceput de negociere. E evident ca marile echipe si Bernie trebuie sa mai lase de la ei
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru