Formula 1 ar putea avea a treia cursă americană pe circuitul de la Long Beach

de Daniel Popescu
Marti, 30.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone a confirmat că negociază cu reprezentanţii circuitului de la Long Beach includerea acestuia în calendarul Formulei 1 în 2015.

Formula 1 a revenit anul trecut în Statele Unite prin intermediul unei curse pe noul circuit de la Austin, Texas, însă peste numai doi ani este posibil ca Formula 1 să aibă în această ţară nu mai puţin de trei curse.

Bernie Ecclestone a confirmat speculaţiile din presa internaţională potrivit cărora negociază includerea în calendar a circuitului de la Long Beach, însă a refuzat să intre în detalii specifice. "Nu suntem în discuţii profunde cu Long Beach, dar am vorbit cu ei", a declarat britanicul în vârstă de 82 de ani.

Urmareste Automarket
Circuitul de la Long Beach a mai găzduit curse de Formula 1 în perioada 1976-1984, însă ulterior a ales să găzduiască curse tipic americane din CART şi IndyCar.
Actualul contract al circuitului cu IndyCar expiră la sfârşitul sezonului 2014 şi nu a fost încă prelungit, acesta fiind şi motivul pentru care Ecclestone a demarat primele negocieri.

Pe lângă Austin şi Long Beach, Formula 1 speră să ajungă şi la New Jersey. Cursa ar fi trebuit să debuteze în calendar în acest an, însă a fost amânată pentru 2014 ca urmare a unor probleme financiare. Contractul actual are o valabilitate de 10 ani în perioada 2013-2022.

Via ESPNF1

Comentarii (5)

  • mirel_f1
    NU e rau dar in urmatori ani cursele europene o sa cam piarda teren s oricum europa are circuite de traditie ar fi pacat sa se piarda in detrimentul altor curse de pe alte continente
    9 1
  • bine ca nu muta toate cursele batranu' asta senil in Asia si pe continentul american.....
    9 1
  • mi se pare corect,formula 1e un campionat mondial,nu european!
    2 7
  • @danoe: oricat de mondial ar fi campionatul,nu mi se pare normal sa scoti Imola, Magny-Cours, Nurburgring sau Hockenheim ca sa faci loc unor circuite din Singapore, India, Turcia, Coreea de Sud sau Thailanda. Daca tot avem campionat cu 20 de etape, macar 10 sa fie in Europa,ori daca ma uit pe calendarul din acest sezon sunt doar 7 curse europene. Si sa spunem lucrurilor pe nume, F1 nu va gasi in toata lumea asta fani ca-n Europa.
    9 0
  • latex pentru prezervative,cafea,betacaroten,alge marine,platina,etc,materii prime direct din tarile"ciudate"pe unde trece F1 si care ce sa vezi nu mai sint colonii (!)ci fac comert pe bune cu Europa un continent de marimea Kazahstanului,si punctul 2 e cu impuscaturi de ak47:aduceti-va aminte ce-a sugerat ala care-a cistigat alegerile in Franta:ca formula 1 e si"poluanta"si nu e important ca Franta sa bage bani in f1'pe scurt cam astea avem de inghitit urmatorii ani!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru