Formula 1 ar putea fi transmisă în format HD din 2011

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 27.09.2010
Bernie Ecclestone a dezvăluit că Formula 1 ar putea fi transmisă în format high-definition (HD) începând din sezonul 2011.

Formula 1 este pregătită să calce pe urmele celorlalte competiţii sportive de anvergură din întreaga lume şi să treacă la transmisii în format high-definition (HD), potrivit ultimelor declaraţii făcute de Bernie Ecclestone.

Deţinătorul drepturilor comerciale consideră că a venit momentul ca Formula 1 să facă acest pas înainte în privinţa calităţii imaginilor, iar transmisiile în format HD ar putea debuta chiar de anul viitor.

"Cred că ceea ce este produs în acest moment este foarte, foarte bun, dar cred că ne vom muta la HD, probabil începând de anul viitor", a declarat britanicul în vârstă de 79 de ani pentru postul de televiziune BBC.

Cu numai trei luni în urmă, Ecclestone susţinea că Formula 1 va trece la transmisii în format HD cel mai probabil din sezonul 2012, considerând că telespectatorii nu deţin încă televizoare compatibile cu această tehnologie. Cu toate acestea, un stiudiu realizat în aceeaşi perioadă de Formula One Teams' Association a relevat că peste 50% dintre fani îşi doresc îmbunatăţirea transmisiilor TV.

High-definition este un standard de televiziune care beneficiază de o rezoluţie semnificativ mai mare decât televizoarele standard.

Pentru a putea recepţiona semnalul HD transmis de televiziuni, utilizatorii trebuie să dispună de un televizor compatibil cu tehnologia HD Ready (rezoluţie 1280x720 pixeli) sau Full HD (1920x1080 pixeli).

Via | Autosport

Taguri: Ecclestone

Comentarii (7)

  • Asa e...
    sau Full HD (1920×1080). O zi buna!
    7 0
  • HD
    Sa speram ca de anul viitor vom vedea la la DigiSportHD si formula 1 la aceeasi calitate cu MotoGP
    8 1
  • @lucky
    Corect , FullHD 1920x1080 .
    5 0
  • Niculae
    De fapt Hd ready inseamna exact ca televizorul poate afisa rezolutiile HD, la cel putin 720p (sau ma rog 720 de linii). Full HD inseamna ca suporta atat 1080i dar si varianta 1080p (calitatea p-ului este net superioara i-ului). Idea de baza este ca HD ready merge atat la 24 fps cat si la 50-60 Hz. Si p nu vine de la pixeli cum probabil se gandesc multi. Oricum treabuie sa fie... televizoarea wide, asa ca fapt divers :)
    6 0
  • cum ziceti voi...
    important e sa se intample odata....abia astept...
    6 0
  • niculae
    Daca tot ai spus de p si i puteai spune si ce inseamna. p = progressive, i= interlanced.
    4 1
  • Niculae
    @Cobra: Foarte buna completare. Oricum eu personal sunt fan 1080p :) Mi-as dori ca Formula 1 sa fie transmisa in 1080p la orice ora :PPP Sper totusi sa faca acest salt cat mai repede.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru