Formula 1 ar putea include o ligă inferioară cu monoposturi de "Super GP2"

de Daniel Popescu
Miercuri, 12.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grila de start a Formulei 1 ar putea avea cinci echipe sprijinite de constructori şi cinci echipe independente care să formeze o ligă inferioară cu monoposturi de GP2 dotate de motoare mai puternice.

Esential 5 echipe sprijinite de constructori ar urma sa aiba Formula 1
5 echipe indepdente cu monoposturi de Super GP2 ar urma sa fie include intr-o liga inferioara a Formulei 1
Bernie Ecclestone a iniţiat discuţiile pentru o schimbare majoră în structura echipelor care concurează în Formula 1. Potrivit unor discuţii care au avut loc cu ocazia Marelui Premiu al Braziliei între britanicul în vârstă de 84 de ani şi reprezentanţii echipelor, una dintre propunerile pentru evitarea gravelor probleme financiare cu care se confruntă în prezent echipele mici este crearea unei ligi inferioare.

Botezată sugestiv "Super GP2", aceasta ligă inferioară ar urma să fie alcătuită din cinci echipe independente care vor concura cu monoposturi de GP2 cu motoare îmbunătăţite comparativ cu cele V8 de 4.0 utilizate în această competiţie. Informaţia a fost dezvăluită de Bob Fernley, şeful-adjunct al celor de la Force India, care susţine că aceasta este dorinţa acţionarilor Formulei 1.

"Există o alternativă numită Super GP2.

Ar fi un monopost similar cu cel de GP2, dar cu un motor îmbunătăţit. Direcţia clară pe care o primim este că există o dorinţă de a avea cinci echipe sprijinite de constructori şi cinci echipe independente. Aşa simt proprietarii sportului că este cea mai bună cale", a declarat el pentru publicaţia Autosport.

Declaraţiile sale vin la numai câteva zile după ce Sauber a avertizat că Ecclestone vrea să îndepărteze echipele mici din competiţie.

O competiţie de genul celei menţionate de Fernley ar însemna că Mercedes, Red Bull Racing, Ferrari, McLaren şi Williams ar fi echipe sprijinite direct de constructori, în timp ce celelalte ar urma să concureze practic într-un campionat separat, dar simultan cu cel al echipelor mari.

Via Autosport

Comentarii (7)

  • Hopaaa
    Un fel de fotbal, eventual sa puna ca ultima clasata din F1 sa fie retrogradata in liga secunda....
    9 0
  • Mai bine s-ar face asa:

    - Formula 1 in care sa alerge doar constructorii: Mercedes si Ferrari (sa vina si Renault cu propria-i echipa - nu privata cu motorizare Renault).
    - Formula GP2 in care sa alerge echipele private cu motorizari (Lotus Renault, Williams Mercedes, McLaren Honda, Force India Mercedes, Sauber Ferrari)
    - Formula GP3 in care sa alerge echipele mici si independente ca oricum sunt codase) Caterham, Marussia, Haas si posibila minune Forza Rossa...

    Glumesc! :)

    Bai Bernie, spitalul 9 e pregatit pentru tine, bre! Du-te si interneaza-te putin pe acolo!
    13 2
  • da, poate asa castiga si Ferrari ceva. Ca tot nu-i place turbo v6
    5 2
  • sa fim noi sanatosi...
    4 1
  • Am si eu o intrebare: care este speranta de viata-n Marea Britanie?
    5 0
  • Ideea ar fi bună dacă s-ar aplica așa:
    - Primele 4-5 echipe din clasamentul constructorilor, adică și cele care iau cei mai mulți bani, să aibă obligatoriu o echipă inferioară în acest Super GP2.
    - Echipa spre ex. Ferrari SGP2 să fie formată numai din italieni și să promoveze numai piloți cu vârsta până în 20 de ani. Asta cu naționalitatea ar fi de discutat, cu toate că n-ar strica.
    - Piloții din SGP2 să nu plătească nimic pentru a participa în competiție și să nu aibă sponsori.
    - Pilotii din SGP2 vor putea avea sponsori doar după primele 3 etape, să zicem, când vom vedea ce e de capul lor și atunci sar barosanii cu cascavalul. Salariul pilotului din SGP2 să fie negociat în funcție de banii pe care-i va aduce. Un procent.
    - Foarte important ar fi și ca monoposturile de SGP2 să aibă din ce în ce mai puțină tehnologie și aerodinamică. E mai ieftin să faci un motor. Tehnologia e scumpă. Tunelul de vânt e scump. Simulatorul e scump.
    - Piloții de SGP2 să nu folosească simulatorul. Să învețe pe circuit meseria.
    - Pilotii de SGP2 să se antreneze cu monoposturile cât vor, când vor și cât au bani, bineînțeles. Circuitul și carburantul să fie asigurate de echipa „mamă”.
    - Banii pt echipele din SGP2 să fie acordați din banii primiți pt clasamentul constructorilor din F1. Ia Ferrari 100 de mil, să bage obligatoriu 30% in SGP2. Să fie regulă cu un procent.
    - Ca să ajungi în F1 trebuie să ai cel puțin un sezon în SGP2 sau 2 sezoane în GP2 sau 3 în GP3/alte formule inferioare. Păi ce e asta, faci un sezon în F3 și hop în F1. Și când te gândești că Schumacher, cel mai titrat pilot, la vremea sa s-a chinuit ceva ca să ajungă în F1... parcă e păcat.


    Și ar mai fi câteva idei interesante. Altfel e inutilă chestia asta. Există GP2 unde piloții vin cu cașcaval, unii mai buni, alții mai puțin. Și pe urmă să fie F1 cu 5 echipe cu câte 3 monoposturi, iar un monopost să fie special pentru un pilot promovat din SGP2. În fiecare an să fie și un clasament al debutanților din SGP2. Cred că așa ar trebui susținuți piloții tineri. Poate că vor avea mai multe șanse să iasă în evidență. Acum poți să fii mai bun decât Senna, dacă n-ai și vreo 10 mil te-ai născut degeaba.
    0 0
  • Deci, formula 1 s-a infiintat ca si competitia regina a curselor auto, unde puteai duce la maxim inovatiile cele mai nastrusnice, care apoi erau utilizate eventual si la dezvoltarea masinilor de serie.
    Iar acum se propune un concurs de mobre de serie cu un reductor la admisie ca sa fie limitata puterea monoposturilor, iar pilotii trebuie sa semnalizeze la depasire, iar cel depasit trebuie sa reduca viteza, nu? aaa, si daca nu, primeste puncte penalizare de la .... garcea :)
    Super evolutia....
    Incepe sa aiba sens acea amenintare de acum cativa ani cu o competitie paralela de F1.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru