Formula 1 vrea să reducă emisiile de CO2 in F1 cu 12% până în 2012

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 30.06.2010
Formula 1 îşi propune să reducă emisiile de dioxid de carbon cu 12.4% în 2012 comparativ cu 2009, potrivit unui raport de cercetare al companiei Trucost.

Formula One Team's Association (FOTA) a publicat miercuri un amplu raport de cercetare cu privire la impactul Formulei 1 asupra mediului înconjurător şi a previziunilor pentru următorii trei ani.

Analiza a fost realizată de compania Trucost, specializată în cercetarea impactului asupra mediului a diferitelor industrii şi evidenţiază câteva aspecte esenţiale ale emisiilor de dioxid de carbon generate de Formula 1.

Astfel, Formula 1 generează anual 215,588 tone de dioxid de carbon, jumătate dintre aceste emisii fiind atribuite transportului echipamentelor de la un circuit la altul. Electricitatea ocupă locul secund în acest top cu 30% din emisiile totale de CO2 din cauza utilizării pe scară largă a tunelelor de vânt, a tehnologiei CFD (Computational Fluid Dynamics) şi a construirii efective a monoposturilor. Numai 0.3% dintre emisii sunt generate în timpul curselor şi testelor de Formula 1 din cauza combustibilului utilizat, în timp ce 2.6% din emisii sunt alocate operaţiunilor necesare pentru gestionarea carburanţilor.

Echipele îşi propun însă să reducă nivelul total al emisiilor cu 12.4% în 2012 comparativ cu 2009 prin reducerea cu 20% a emisiilor generate cu ocazia transportului, cu 18% a operaţiunilor cu combustibilului şi cu 17% a consumului de electricitate.

Pentru a reduce emisiile de CO2, echipele din Formula 1 au demarat negocirile pentru introducerea unui nou tip de motor în Formula 1 începând din sezonul 2013, ce include un nou tren de rulare şi o reducere a consumului de combustibil. Se vehiculează că motorul turbo este favorit să înlocuiască actualele unităţi peste trei sezoane.

"FOTA este determinată să dezvolte un nou motor pentru Formula 1 şi un nou tren de rulare prin care toţi participanţii vor trebui să încorporeze motoare şi trenuri de rulare destinate să îmbunătăţească eficienţa consumului de carburant începând din 2013", se precizează într-un comunicat de presă al FOTA.

Raportul de cercetare al companiei Trucost privind emisiile de dioxid de carbon din Formula 1 este disponibil în format PDF aici.

Via | FOTA

Comentarii (1)

  • Daca tot se plang de emisii poluante de pe urma deplasarilor sa puna cursele in ordinea distantelor dintre locatii.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru