FOTA a parasit intalnirea cu FIA si noile echipe

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 09.07.2009
Cele 8 echipe FOTA au parasit intalnirea de miercuri cu FIA si cu noile echipe din Formula 1 menita sa aduca o clarificare a regulamentului tehnic pentru sezonul 2010.

Toate echipele care vor concura in sezonul 2010 al Formulei 1 s-au intalnit miercuri cu reprezentatii FIA la Nurburgring pentru a ajunge la un acord in privinta regulamentului tehnic pentru sezonul 2010.

In discutiile purtate cu forul mondial, echipele au ajuns la cateva intelegeri esentiale, inclusiv la eliminarea implementarii unui buget maxim pentru sezonul viitor.

Cu toate acestea, echipele FOTA au parasit in corpore intalnirea in momentul in care a venit vorba despre modul in care costurile vor fi reduse in urmatorii doi ani pana la nivelul anilor '90. Informatia a fost dezvaluita de FIA prin intermediul unui comunicat de presa, forul mondial admitand ca exista probleme si in privinta greutatii minime a monoposturilor pentru sezonul urmator.

"Dupa decizia Consiliului Mondial al FIA din 24 iunie de a reveni la Regulamentul Tehnic si Sportiv pentru sezonul 2010 premergator versiunii din 29 aprilie, FIA s-a intalnit miercuri cu echipele care au intrat in sezonul 2010 pentru a ajunge la un acord in privinta schimbarilor", se precizeaza in comunicatul de presa al FIA.

"Toate schimbarile au fost aprobate, cu exceptia mentinerii greutatii minime a monoposturilor la 620 de kg si semnarea actului legal intre toate echipele pentru reducerea costurilor la nivelul de la inceputurile anilor '90 in interval de 2 ani, asa cum au promis reprezentatii FOTA la Paris pe 24 iunie.

Cele 8 echipe FOTA au fost invitate sa participe la intalnire pentru a discuta aceste propuneri pentru 2010. Din pacate discutiile nu au putut avea loc pentru ca FOTA a parasit intalnirea".

Decizia echipelor FOTA de a parasi intalnirea pune la indoilala pacea la care au cazut acestea cu FIA, existand chiar premisa ca planurile pentru o competitie paralela sa fie scoase din nou la iveala.

Via | FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru