FOTA: "Suntem dezamagiti si ingrijorati de deciziile FIA"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 18.03.2009
Echipele din Formula 1 sunt dezamagite si ingrijorate de deciziile luate marti de FIA in privinta regulamentului sportiv si tehnic pentru sezonul 2009.

Reactia echipelor din Formula 1 nu s-a lasat asteptata prea mult timp dupa ce Consiliul Mondial al FIA a aprobat in sedinta de marti mai multe decizii controversate legate de viitorul sportiv si tehnic al competitiei.

Reunite sub umbrela Formula One Teams Association (FOTA), echipele au emis un comunicat de presa comun sub semnatura presedintelui Luca di Montezemolo, in care isi exprima dezamagirea si ingrijorarea referitoare la masurile adoptate de forul mondial.

"Referitor la deciziile luate marti de Consiliul Mondial al FIA, FOTA doreste sa-si exprime dezamagirea si ingrijorarea ca acestea au fost luate intr-o maniera unilaterala. Scheletul regulamentului definit de FIA, care va fi aplicat din 2010, prezinta riscul de a deturna esenta Formulei 1 si principiile care guverneaza unul dintre cele mai populare sporturi".

"Avand in vedere intervalul scurt de timp si modul in care aceste decizii au fost implementate, simtim ca este necesar sa studiem indeaproape noua situatie si sa facem totul, mai ales in aceasta perioada dificila, pentru a mentine un schelet stabil pentru regulament fara transformari permanente care pot fi perplexe si confuze pentru constructori, echipe, public si sponsori", se arata in comunicatul de presa al FOTA.

Reactia in unanimitate a echipelor vine dupa ce FIA a decis ca pilotul cu cele mai multe victorii intr-un sezon competitional sa devina campion mondial, indiferent de numarul de puncte acumulate in total intr-un an.

Totodata, FIA a respins astfel propunerea FOTA de a revizui sistemul de punctare.

Mai mult decat atat, FIA a decis sa impuna un buget maxim anual voluntar de 30 de milioane de lire sterline, echipele care il vor respecta urmand sa beneficieze de mai multa libertate tehhnica in dezvoltarea monoposturilor. Hotararea vine in contradictie totala cu propunerea FOTA de a reduce cheltuielile cu 50 in sezonul urmator prin intermediul unor masuri concrete ce urmau sa limiteze dezvoltarea tehnologica.

Faptul ca FIA a luat aceste decizii fara sa consulte in prealabil echipele ar putea naste o prapastie tot mai adanca intre forul mondial si FOTA.

Via | FOTA

Comentarii (3)

  • FIA
    Sincer nu mi se pare normal ca cel care are mai multe victorii sa castige. In cea mai mare parte formula 1 s-a bazat pe fiabilitate. Aduceti-va aminte cand Alonso a castigat titlul in fata lui Raikkonen cand finlandezul castiga o cursa iar la urmatoarea abndona si tot asa. Probabil nici la motor nu o sa se mai puna accent pe fiabilitate, mai bine sa mearga tare 2 curse si la a trei-a sa crape... Incet, incet incepe sa ma cam dezguste formula 1... Apropo stiri cu motoGP nu puneti?:P
    0 0
  • FOTA: "Suntem dezamagiti si ingrijorati de deciziile FIA"
    o solutie este ca echipele sa creze un alt cempionat, in care decizile sa fie luoate de toate echipele care participa la cempionat. ASTFEL SE VA REDUCE CHELTUELIE ECHIPEI IN CEACE CE PRIVESTE PLATILE FATA DE FIA, SUPER LICENTA MULT MAI EFTINA, BANII CARE SE FAC IN URMA RECLAMEI SA FIE IMPARTI INTRE ECHIPELOR. FIA OBTINE ANUOAL CIRCA 3.5 MILIARDE DE DOLARI DIN URMA DESFASURARI CEMPINATULUI F1.
    0 0
  • Ce tampenie
    Sa luam un caz ipotetic: din cele 17 curse existente, Kimi castiga primele 9 curse ale anului iar Alonso sau Hamilton termina pe 2. Apoi Kimi ce poate face...sa stea acasa si sa bea o Finlandia sau un bax ca doar e campion mondial. Degeaba Alonso sau HAmilton au 8 victorii si 9 locuri 2 ca Raikkonen, cu 9 victorii si 8 abandonuri/neparticipari :)) e campion mondial. Astia care iau decizii la FIA cred ca sunt mai tampiti decat un copil de gradinita. Sa vezi distractie anul asta. Putem ajunge la ultima cursa cand doi sau trei piloti au acelasi numar de puncte, dar pt ca unul are cu 2 victorii mai mult decat ceilalti doi poate sa vada cursa de pe iahtul propriu..ca-l doare in bashketzi!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru