FOTO: Incendiu pe circuitul de la Monaco, asfaltul a fost deteriorat

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 25.05.2011
Un incendiu puternic a deteriorat grav asfaltul din primul viraj al circuitului de la Monte Carlo, chiar pe traiectoria ideală pe care vor concura piloţii.

Organizatorii Marelui Premiu al statului Monaco se confruntă cu o problemă inedită înaintea ediţiei din acest sezon, după ce un camion a luat foc marţi dimineaţă în primul viraj al circuitului.

În urma incendiului, asfaltul din primul viraj s-a deteriorat grav, iar mai multe echipe de muncitori au demarat lucrările de reasfaltare. Noul strat de asfalt va fi turnat până miercuri seară, însă suprafaţa va fi în mod cert foarte alunecoasă din cauza faptului că uleiul nu va avea timp să pătrundă complet în asfalt într-un timp atât de scurt.

Problema este cu atât mai gravă cu cât secţiunea afectată de incendiu este pe traiectoria ideală pe care o urmează piloţii de pe linia de start sosire spre cel de-al doilea viraj. Pericolul unor accidente în acea zonă va creşte exponenţial, mai ales că în zona respectivă se ating viteze de până la 120 km/h.

Primele două sesiuni de antrenamente libere vor avea loc joi, ca urmare a faptului că vineri este zi nelucrătoare în Principat.

Via | F1Times | Foto: Voxvocis

Comentarii (5)

  • Tovarasu mare folozof EU
    Daca nu sti ce vorbesti, taci..... Daca nu crezi ce ti se spune mergi si da cu labele pe o portiune proaspat asfaltata si ai sa fi surprins..... Faza cu straturile este din nou o aberatie deoarece ca prin minune se pune un petec si nu se face o noua autostrada.....
    4 1
  • Matematici avansate...
    "Pericolul unor accidente în acea zonă va creşte exponenţial,"

    Sigur ca va si exponential? Poate va creste numai liniar sau parabolic... dar chiar exponential?
    4 1
  • asfaltul !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    daca pista este uscata cu o baza chimica si putin gips nu vor fi probleme de aderenta , iar daca ploua atunci va fi o problema pt ca apa nu are aceasi densitate cu rasinile ce contin noul asfalt ele ne fiind diluate de praf si alte sedimente in asa scurt timp
    0 0
  • mobius
    ne facem probleme degeaba.
    Fiti linistiti, specialistii in domeniu din Principat vor sti cu siguranta ce au de facut, la momentul potrivit, pista va fi la parametrii ceruti. Fiti siguri, nu au contracte cu regii asfaltului din Romania (din fericire)
    0 0
  • ma ce de-a filozofi a dat Romania in materie de asfalt. Si uite ca dupa prima zi tot s-au gasit 5 piloti (printre care si Schumacher) care sa o ia de la petecul ala de asfalt!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru