Germanii vor vedea Formula 1 în format HD din 2011

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 11.01.2011
Postul de televiziune Sky Germany a anunţat că va transmite cursele de Formula 1 în format High-Definition începând din sezonul 2011.

Planurile privind posibilitatea de a transmite cursele de Formula 1 în format High-Definition (HD) au început să prindă contur, chiar dacă Bernie Ecclestone nu a făcut încă un anunţ oficial pe acest subiect.

Postul de televiziune Sky Germany a confirmat marţi că va transmite în format HD toate cursele de Formula 1 din sezonul 2011 în cele trei ţări în care poate fi recepţionat: Germania, Austria şi Elveţia. Întrucât Sky Germany nu ar putea transmite curse în HD dacă acestea nu ar fi filmate de Formula One Management în acest format, anunţul confirmă faptul că Ecclestone a decis să permită înregistrarea Marilor Premii în HD.

Sky Germany este un post de televiziune pay-per-view deţinut în proporţie de 49.9% de conglomeratul media News Corporation, aflat în proprietatea miliardarului Rupert Murdoch. Acest post tramsite în direct toate sesiunile de antrenamente, pe lângă calificări şi cursa, în timp ce RTL, celălalt post german care deţine drepturi pentru Formula 1, transmite în direct doar calificările şi cursa.

Teoretic, anunţul făcut de Sky Germany înseamnă că Formula 1 ar putea fi transmisă în format HD inclusiv în România.

Până în prezent, reprezentaţii Digi Sport, canalul care va prelua competiţia din acest an, nu au anunţat dacă vor transmite cursele în acest format.

Via | Autosport

Comentarii (6)

  • salutare
    stiti cumva daca Digi vor transmite si antrenamentele sau doar calificarile si cursa?
    0 3
  • F1 HD
    Ar fi perfect. Sper sa aiba si sunet DD.
    1 0
  • @mad79
    in timpul curselor motogp de anul trecut cei doi comentau ca se vor transmite si antrenamentele.
    3 0
  • buna
    mersi schumy!
    2 2
  • HD ?!?!
    Format HD? Eu din cate stiu F1 nu e filmata nativ in format HD. Probabil il obtin prin interscalare dar nu e la fel senzatia. Poate ma insel va rog sa ma corectati cei care sunteti mai bine documentati. Oricum ar fi cazul sa treaca si ei la un HD real pentru ca sunt multe alte competitii in care HD-ul exista de 2-3 ani. Progresul media in F1 e invers proportional cu viteza ;))
    1 1
  • @Ghiri
    Formula 1 nu a fost transmisa in HD pana acum, insa se analizeaza posibilitatea pentru 2011. Din moment ce Sky Germany va transmite in format HD, este evident ca Ecclestone a acceptat in cele din urma sa transmita in HD, asa cum am p;recizat in text. Un post pay-per-view ca Sky Germany nu si-ar permite sa-si minta clientii ca transmit in HD.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru