Ghidul complet al lansărilor noilor monoposturi pentru sezonul 2011

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 27.01.2011
Automarket vă prezintă toate informaţiile de care aveţi nevoie înainte de lansarea noilor monoposturi de Formula 1 pentru sezonul 2011.

Cu mai puţin de două luni înainte de începerea noului sezon competiţional, echipele demarează evenimentele de lansare a noilor monoposturi.

După ce propunerea de anul trecut privind o lansare comună care să aducă fanii în mijlocul evenimentului a fost abandonată înainte de a fi pusă în aplicare, echipele au optat în 2011 pentru strategii diferite. Doar trei echipe îşi vor lansa noile maşini prin intermediul unor evenimente dedicate, în timp ce alte şapte team-uri îşi vor prezenta noile arme de atac direct pe circuitele de teste.

Automarket vă prezintă un ghid complet al lansărilor pe care le vor efectua echipele în această iarnă, care cuprinde toate detaliile privind monoposturile şi strategia pentru teste.

  • Ferrari F150 - VINERI, 28 IANUARIE, ORA 11:00 - MARANELLO Ferrari este prima echipă care va lansa noul monopost pentru sezonul 2011, în cadrul unui eveniment care va avea loc la Maranello. Lansarea va începe la ora 11:00, ora României, şi va fi transmisă în format live video pe site-ul Ferrari.com şi pe postul italian de televiziune RAI 2.
  • Renault R31 - LUNI, 31 IANUARIE - VALENCIA Renault a optat pentru o lansare în garajul echipei de pe circuitul Ricardo Tormo din Valencia. Culorile echipei au fost deja dezvăluite atât pe site-ul oficial, cât şi la Autosport International Show, însă abia în 31 ianuarie echipa va prezenta designul noului monopost.
  • SAUBER C30 - LUNI, 31 IANUARIE - VALENCIA Sauber F1 Team este a doua echipă care îşi va prezenta noul monopost în ultima zi a lunii ianuarie. Nu exista amănunte despre aceasta lansare, iar una dintre incertitudini este culoarea noului monopost, care va depinde şi de eventualii noi sponsori ai echipei.
  • RED BULL RB7 - MARŢI, 1 FEBRUARIE, ORA 09:30 - VALENCIA Una dintre cele mai aşteptate lansări va fi cea a campioanei Red Bull Racing. Programată cu numai câteva ore înainte de inceprea primei sesiuni de teste a iernii, lansarea ar putea evidenţia noi componente inovatoare introduse de reputatul inginer Adrian Newey.
  • TORO ROSSO STR6 - MARŢI, 1 FEBRUARIE, ORA 10:00 - VALENCIA Cea de-a doua echipă patronată de Dietrich Mateschitz îşi va prezenta noul monopost la o distanţă de numai 30 de minute. Nu este cazul să vă aşteptaţi la asemănări vizibile, ca urmare a faptului că Toro Rosso este deja în al doilea sezon în care îşi dezvoltă singura monopostul.
  • MERCEDES GP W02 - MARŢI, 1 FEBRUARIE, ORA 10:20 - VALENCIA Mercedes GP îşi va lansa monopostul la scurt timp după Red Bull şi Toro Rosso, principala atracţie urmând să fie din nou Michael Schumacher. Germanul are nevoie de un monopost competitiv pentru a reveni în lupta pentru victorii.
  • WILLIAMS FW33 - MARŢI, 1 FEBRUARIE - VALENCIA Williams îşi va prezenta noul monopost FW33 tot pe circuitul de la Valencia, însă paleta de culori nu a fost încă definitivată. Aceasta va fi stabilită ulterior, în funcţie de sponsorii pe care va reuşi echipă să-i atragă, însă în mod aproape cert culoarea predominantă va rămâne albastru.
  • TEAM LOTUS TL11 - MARŢI, 1 FEBRUARIE - ONLINE ŞI VALENCIA Team Lotus va publica primele imagini cu noul monopost TL11 pe site-ul său oficial de internet la ora 07:00, înainte ca monopostul să fie prezentat presei în paddock-ul de la Valencia. Echipa a schimbat numerotarea monopostului pentru a evita o nouă sursă de conflict cu constructorul auto Lotus.
  • McLaren MP4-26 - VINERI, 4 FEBRUARIE - BERLIN McLaren va lansa noul monopost MP4-26 în cadrul unui eveniment de presă la Berlin.
    Echipa va utiliza în prima sesiune de teste monopostul din sezonul 2010.
  • VIRGIN RACING MVR002 - LUNI, 7 FEBRUARIE - LONDRA Virgin Racing se alătură granzilor de la Ferrari şi McLaren şi va lansa noul monopost în cadrul unui eveniment de presă ce va avea loc la Londra. Echipa va participa cu noul monopost la ultimele trei sesiuni de teste ale iernii.
  • FORCE INDIA VJM003 - DATA NEPRECIZATA - Force India nu a precizat o dată de lansare, însă este cert că echipa va fi prezentă la testele de la Jerez cu noul monopost VJM003. Astfel, este foarte posibil ca monopostul să beneficieze de o lansare în 10 februarie în paddock-ul circuitul de la Jerez.
  • HISPANIA RACING - DATA NEPRECIZATA - Hispania Racing a anunţat că speră să utilizeze noul monopost F111 în ultima sesiune de teste de la Bahrain din perioada 3-6 martie. Declaraţiile echipei sugerează că nu este exclus ca echipa să nu participe cu noua maşină la nicio sesiune de teste, aşa cum s-a întâmplat de altfel şi anul trecut.

Indiferent că echipele îşi lansează noul monopost înainte sau după prima sesiune de teste, există o regulă nescrisă pe care fanii Formulei 1 trebuie să o ia în calcul atunci când fac comparaţii între monoposturi: procesul de dezvoltare este neîntrerupt până la prima cursă a sezonului, motiv pentru care numeroase echipe se vor prezenta cu monoposturi semnificativ diferite la Marele Premiu al statului Bahrain.

Automarket va prezenta galerii foto şi informaţii tehnice de la toate lansările monoposturilor pentru sezonul 2011.

Comentarii (2)

  • chris01
    F1
    Multumesc in numele multor pasionati!
    S-auzim de bine!
    11 0
  • Primul feed back conteaza cel mai mult!
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru