GP3: Vişoiu încheie sezonul cu un loc şapte la Monza

de Daniel Popescu
Duminica, 09.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Vişoiu a obţinut locul şapte în ultima cursă de GP3 a sezonului 2012, după ce sâmbătă seară a terminat prima manşă pe locul 14.

Esential 24 de puncte a castigat Robert Visoiu in sezonul 2013 din GP3
14 este pozitia in clasamentul general pe care a terminat sezonul Robert Visoiu
Sezonul 2012 al competiţiei GP3 s-a încheiat duminică cu etapa programată pe circuitul de la Monza, iar pilotul român Robert Vişoiu a obţinut două puncte. În prima manşă programată în seara zilei de sâmbătă piteşteanul în vârstă de 16 ani a avut parte de o cursă modestă în care a terminat pe locul 14 după ce plecase de pe poziţia a 12-a a grilei de start.

Lucrurile s-au schimbat însă în bine în cursa de duminică dimineaţă, când Visoiu a terminat pe locul şapte după ce a plecat al 14-lea, în ciuda faptului că pe parcurs a fost depăşit de Mitch Evans, cel care avea să-şi adjudece titlul de campion cu numai două puncte avans în faţa lui Daniel Abt.

În urma acestor rezultate, românul a acumulat încă două puncte şi a terminat sezonul pe locul 14 în clasamentul general cu 24 de puncte.

Pentru el, punctul de referinţă al sezonului rămâne etapa de debut de la Barcelona, în care a terminat prima cursă pe locul opt, ceea ce, conform regulamentului, i-a permis să plece din pole position în manşa a doua.

Chiar dacă nu a câştigat cursa din cauza unui start ratat, piteşteanul a terminat pe locul doi şi a câştigat alte 12 puncte.

Ulterior, el nu a reuşit să menţină ritmul şi a mai obţinut doar şase puncte într-o cursă de la Silverstone înaintea celor două de la Monza. În total, Vişoiu a punctat în numai patru curse dintre cele 16 ale sezonului.

Jenzer Motorsport, echipa pentru care a concurat românul, a încheiat sezonul pe locul patru în clasamentul constructorilor, în primul rând datorită performanţelor bune ale coechipierului Peter Niederhauser, care a acumulat 101 puncte.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru