Grosjean a evitat la limită excluderea din calificările din Ungaria

de Daniel Popescu
Duminica, 28.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Romain Grosjean a fost la un pas să fie exclus din calificările de la Hungaroring după ce monopostul Lotus a fost găsit neregulamentar, însă echipa a reuşit să convingă comisarii că nu este vinovată.

Esential 3 este pozitia ocupata de Grosjean in calificarile din Ungaria
Romain Grosjean a obţinut sâmbătă la Hungaroring una dintre cele mai mari performanţe din calificări din întreaga sa carieră, reuşind să plaseze monopostul Lotus pe locul trei al grilei de start, în spatele lui Lewis Hamilton şi Sebastian Vettel.

Monopostul său a fost însă selectat pentru o inspecţie tehnică de rutină, iar comisarii au constat că podeaua faţă nu respectă regulamentul tehnic, întrucât are o flexibilitate mai mare de 5 mm în plan vertical.

Conform regulamentului, Grosjean ar fi trebuit exclus din calificări pentru încălcarea regulamentului tehnic, însă Lotus a reuşit să-i convingă pe comisarii că nu este vinovată de flexibilitatea prea mare a aripii faţă.

Inginerii au explicat că Grosjean a lovit bordura din virajul 11 cu partea frontală a podelei, ceea ce a dus la ruperea suportului pentru podea şi, implicit, la flexibilitatea mai mare decât o permite regulamentul.

În sprijinul afirmaţiilor, Lotus a prezentat înregistrarea video a momentului impactului şi datele telemetrice ale monopostului din acel moment.

În urma prezentării dovezilor, comisarii au decis să nu dicteze nicio sancţiune, astfel că Grosjean îşi păstrează poziţia pe grila de start.

Via FIA

Comentarii (4)

  • O noua Victorie in GP 3 pentru Robert Visoiu. Oare sunt sanse ca in cativa ani sa avem si noi un pilot in formula 1?
    17 4
  • GrosJean
    Ia auziti, stimatii mei adversari: dati si voi cu masinile de bordura pentru o flexibilitate mai buna in timpul cursei fara sa fiti sanctionati ;)
    4 10
  • daaaaa
    Ce smecheri!!! Probabil in cursa va merge cu masina nereparata ca nu mai aveau holzsuruburi la ei sau sarma sa o lege...
    4 10
  • Nu, pentru o prezenta in F1 trebuie o gramada de banii si cine "investeste" nu recupereaza niciodata de acolo.
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru