Grupul financiar UBS a devenit sponsor oficial al Formulei 1

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 23.08.2010
Grupul financiar elveţian UBS a devenit Partener Global al Formulei 1, însă detaliile acestei înţelegeri nu au fost făcute publice.

Criza financiară care a izbucnit la jumătatea anului 2008 a îndepărtat rapid băncile din activităţile de sponsorizare ale echipelor de Formula 1.

În condiţiile în care Santander rămâne singură bancă prezentă pe termen lung în competiţie, reprezentaţii Formulei 1 au anunţat luni semnarea unui contract de sponsorizare cu grupul financiar UBS.

Întrucât producătorul sud-coreean de electronice LG este deja sponsorul oficial la competiţiei, UBS va avea calitatea de Partener Global al Formulei 1. Cele două părţi nu au oferit niciun fel de detaliu cu privire la termenii financiari sau la modul în care grupul elveţian îşi va promova imaginea în Formula 1.

"UBS este o companie globală în cadrul căreia performanţa, munca de echipă şi execuţia superioară sunt integrate succesului de care au parte clienţii. Aceste valori sunt complementare celor din Formula 1 şi sunt încântat să le urez bun venit în Formula 1 celor de la UBS", a declarat Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comercuiale ale competiei.

UBS este un grup financiar cu sediul central în Elveţia fondat în 1854, numele provenind iniţial de la Union Bank of Switzerland.

În prezent, UBS activează în peste 50 de ţări şi este a doua bancă în Europa după capitalizare şi cotă de piaţă. De asemenea, grupul ocupă locul doi în clasamentul companiilor cu cele mai importante bunuri deţinute, valoarea acestora fiind în prezent de 1.6 triliarde de franci elveţieni.

Via | Formula1.com

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru