Hamilton a câștigat cursa de Formula 1 de la Mugello după două accidente colective în primele tururi. Ferrari, 5 puncte în cursa numărul 1.000

de Daniel Popescu
Luni, 14.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton a câștigat cursa inaugurală de Formula 1 de la Mugello și a fost acompaniat pe podium de Valtteri Bottas și Alexander Albon. Ferrari a obținut doar locurile 8 și 10 la cursa cu numărul 1.000 în competiție.

Prima cursă de Formula 1 desfășurată pe circuitul de la Mugello a produs numeroase incidente, dar și depășiri surprinzătoare.

Lewis Hamilton a ratat startul și a fost depășit de Valtteri Bottas, în timp ce Max Verstappen a avut probleme de motor care i-au permis lui Charles Leclerc să urce de pe locul 8 până pe 4.

În virajul doi, un accident colectiv în care au fost implicați Pierre Gasly, Romain Grosjean și Kimi Raikkonen a condus la abandonul primului dintre ei, dar și al lui Verstappn, după ce a fost lovit de finlandez.

Cursa s-a reluat în turul 7, atunci când a avut loc un nou incident, după ce Antonio Giovinazzi a intrat în spatele lui Kevin Magnussen și au abandonat, la fel ca Nicholas Latifi și Carlos Sainz.

Cursa a fost reluată după o pauză de 25 de minute, iar la restartul sub Safety Car Hamilton a reușit să-și depășească coechipierul și să urce astfel pe prima poziție. În spate, Stroll a ajuns pe locul trei, în timp ce Leclerc a pierdut poziții prețioase după ce a fost depășit succesiv de mai mulți piloți.

Ulterior, cursa s-a mai liniștit, iar Hamilton a rămas lider în fața lui Bottas și după cele două opriri la boxe.

Cursa a fost însă întreruptă din nou după o problemă la pneuri suferită de Lance Stroll.

La reluare, Hamilton și-a păstrat prima poziție în fața lui Bottas, în timp ce Alexander Albon l-a depășit pe Daniel Ricciardo în lupta pentru locul patru Astfel, Hamilton a obținut victoria cu numărul 90 și s-a apropiat la o singură victorie de recordul absolut al lui Michael Schumacher.

Britanicul a fost urmat de Bottas, în timp ce Albon a obținut primul podium din carieră. La cursa cu numărul 1.000 în Formula 1, Ferrari a obținut doar locurile 8 și 10 prin Leclerc și Sebastian Vettel.

MUGELLO: REZULTATE CURSĂ

Comentarii (12)

  • Deja neinteresant, la automarket se doarme, pt. cei care nu au văzut cursa sigur până ati postat voi stirea aceasta au aflat de la alte surse cum sa desfășurat cursa.
    Somn ușor in continuare AUTOMARKET/F1.
    54 7
  • Vedeți că și primul restart a fost de pe grilă și nu din spatele safety car-ului.....
    29 0
  • Costel
    Fetita are niste reflexe de matusa. Dintre toti el l-a gasit cel mai bine pe Carlos. Oricum are antecedente destule. Ce mai conteaza una in plus.
    13 24
  • Nu am inspiratie decat imediat dupa cursa @automarket.
    8 11
  • La 1000 cursa sa nu fii in stare sa iti depasesti echipa client...
    Jenibil intr.un cuvant
    26 3
  • The Dot
    O cursa decisa intr-o oarecare masura de hazard. Beneficiarii au fost Albon si Vettel in detrimentul lui Ricci si Russell. Astfel Abiteboul scapa pentru moment de tatuajul pe care trebuia sa si-l faca daca Ricci termina pe podium, iar Russell ramane in continuare fara puncte obtinute in F1.
    Mi s-a parut diferenta extrem de mare in calificari intre Leclerc si Vettel si poate ceva nu e in regula acolo, fie ca vine de la Ferrari, fie ca vine de la Vettel, dar vazand cum a cazut in clasament Leclerc tur dupa tur, tind sa cred ca Ferrari si-au pus toate ouale in acelasi cos si au incercat sa seteze masina lui Leclerc pentru a obtine un rezultat bun in calificari, avand in vedere ca azi sarbatoresc cele 1000 de prezente in F1. Probabil ca fara abamdonurile din cursa, nu prindeau top 10 cu nicio masina.
    Bravo Ham!
    19 9
  • Mafia italiana
    O cursa mult peste cea de pe Monza. Hamilton, Ricciardo si Raikkonen - Pilotii zilei. Gasly, Sainz si $troll - From Hero to Zero. Bottas, Russell, Giovinazzi si Magnussen - Prostii zilei.
    Bottas si Russell sunt responsabili moral de dezastrul de la restart. Englezul este un pilot supraevaluat care fuge de puncte mai ceva ca Hulk de podium. Asta a fost cel putin a 4 sansa ratata pe erorile lui. In afara de un ritm foarte bun in calificari Russell nu a domonstrat inca nimic in f1.
    Daddy's boy dupa ce i-a ruinat cursa lui Sainz a zburat in gard lovit de Karma. Ma bucur ca el e bine, motorul sper ca s-a dus. Checo a punctat a 13 cursa consecutiva la care a luat startul.Imi pare rau ca Verstappen nu concureaza pentru Mercedes. Lewis si Max sunt cei mai buni.
    13 8
  • "Imi pare rau ca Verstappen nu concureaza pentru Mercedes. Lewis si Max sunt cei mai buni."
    @Mafia italiana, britanicul ar sări speriat de la masă dacă ar auzi de Max ca viitor coechipier și nu l-ar accepta cum nici Mercedes nu acceptă startul în ordinea inversă a calificărilor. Cu ce poate/știe Max îți dai seama ce i-ar face britanicului? Iar mașinile mercedes sunt făcute pt.primele 2 poziții, dar cu sistemul lor de răcire în pluton ar avea mari dificultăți.
    14 20
  • Valcretin Raducan
    O cursa buna comentata de mine cu multe balbe si prune-n guritza pe Look tv.
    19 2
  • Ineos cumpără Mercedes??? Zvon sau certitudine? Tik tak tik tak
    4 4
  • @Bd - Ineos incearca sa devina parteneri cu actiuni in cadrul echipe Mercedes-AMG. Zvonul este ca Ineos sa cumpere 70% din actiuni pentru 750 mil. €, iar echipa sa se numeasca Ineos. Totusi aceste informatii sunt foarte improbabile, deoarece ar disparea numele Mercedes din titulatura echipei, iar Daimler in niciun caz nu doreste acest lucru.
    Cel mai probabil, Ineos va avea o cota din actiunile Mercedes-AMG F1 Team, o posibilitate fiind achizitia celor 10% detinute de Niki Lauda.
    Ramane de vazut ce se va intampla.
    10 2
  • GrosJan
    Nu uitati, in acest weekend e cursa de 24h LM. Punct de interes: participa si Montoya pentru Dragonspeed Racing. Are deja victorii in F1 la Monaco si in Indy 500 deci daca castiga si aici obtine tripla coroana.

    https://www.youtube.com/watch?v=pxOcbXn21J4
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru