Hamilton: "Ferrari critică noua eră a Formulei 1 pentru că nu câştigă"

de Daniel Popescu
Vineri, 04.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton susţine că Ferrari critică lipsa de spectacol şi sunetul motoarelor din noua eră a Formulei 1 din simplul motiv că nu câştigă.

Fanilor nu le place sunetul noilor motoare şi sunt derutaţi de regulile prea complicate.

Ferrari
Comunicat de presa
Ferrari a criticat dur introducerea noului regulament tehnic în Formula 1, care prevede renunţarea la motoarele V8 de 2.4 litri în favoarea unor unităţi V6 turbo de 1.6 litri.

În plus, Scuderia a efectuat un sondaj pe propriul site de internet, în cadrul căruia 83% dintre fani au susţinut că "sunt dezamăgiţi de noul format din cauza faptului că piloţii trebuie să ia piciorul de pe pedala de acceleraţie pentru a salva combustibil. În plus, fanilor nu le place sunetul noilor motoare şi sunt derutaţi de regulile prea complicate".

Când altcineva ajunge în frunte încep să vorbească. Este natura jocului.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Replica rivalilor de la Mercedes nu a întârziat însă să apară. Lewis Hamilton afirmă că noile critici ale Scuderiei Ferrari la adresa Formulei 1 sunt normale în contextul în care echipa nu reuşeşte să câştige nici după introducerea noului regulament.

"Luca di Montezemolo (n.r - preşedintele Ferrari) nu a spus nimic când Michael Schumacher a câştigat acele cinci titluri.

A fost la fel când McLaren câştiga toate titlurile, nu au spus nimic, şi nici cei de la Red Bull nu spuneau nimic când câştigau. Când altcineva ajunge în frunte încep să vorbească. Este natura jocului", a precizat el.

Montezemolo se va întâlni cu preşedintele FIA Jean Todt în weekendul Marelui Premiu al Bahranului pentru a discuta despre o serie de soluţii propuse pentru îmbunătăţirea spectacolului în Formula 1. Una dintre propuneri este reducerea duratei curselor.

Via Reuters

Comentarii (11)

  • Asta e ca Mircea. Castiga si el o cursa si are gura mare... Niciodata n-a fost modest. Chestia e ca Ferrari, cu Alonso, s-au batut la titluri in ultimii ani. Au pierdut, n-au castigat. Dar au fost la bataie. Tu unde erai, Hamiltoane? Langa Nicole si plangeai marea despartire?
    Stai calm. Toata lumea stie ca perioada 2000-2004 a fost una dintre cele mai plictisitoare, la fel ca sezonul 2011 sau 2013.
    Una e sa castigi pentru ca-ti invingi adversarii in lupta directa si alta e sa castigi pentru ca stii tu sa iei piciorul de pe acceleratie. E ca si cum un boxer ar castiga din cauza faptului ca fuge mai repede. Vrem lupte in F1.
    36 11
  • qwerty
    Aroganta Mercedes devine enervanta.
    27 8
  • Aici chiar ca este cam bou. De parca el nu critica cand era redbull invincibila.
    26 8
  • bisturiu
    mare dreptate are!!!!!!!!!!!!
    11 19
  • Ham nu a zis nimic de luat piciorul de pe acceleratie. Luca a zis. Ham a zis doar ca Luca manca ra**t doar pentru ca nu castiga. Daca ar fi castigt Ferrari cu actualul regulament, si regulamentul era bun si Alonso stralucit. Daca s-ar gasi macar un fan care sa fie consecvent, adica sa sustina mereu aceeasi opinie indiferent daca pierde sau castiga ar fi ceva, dar nu vei gasi decat fanboy
    13 11
  • mangafaua
    Premisa de la care porneste hamaila este total gresita, cine critica anumite aspecte nu o face ca acum Mercedes e in fata, poate ca personajul de mai sus ii judeca pe altii dupa cum gandeste el ceea ce spune tot. Sunt curios ce-o sa mai zica el daca Rosberg o sa-l bata.
    8 4
  • Ferrari si-a luat-o peste bot foarte rau,asa ca fanii lor...de fapt ai lui Alonso latra furibund!
    6 10
  • @danoe
    daca taceai filozof...vezi tu de carutele tale nu mai critica FERRARI-nici in visele tale erotice! stai calm si critica favoritii tai cind gresesc-tu esti genul lui MIRCEA BOOVEANUL
    2 3
  • Atat Lewis. Bravo. Pune punctul pe "I".
    Atata galagie faci macaronarii astia cand nu castiga. Ori ne aburesc cu ce realizari vor avea in viitor or ceva nu e corect.
    Atat Lewis
    DA-LE PESTE BOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    DA-LE PESTE BOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    DA-LE PESTE BOT!!!!!!!!!!!!!!!!
    6 11
  • cabrat
    mirciulicA ai iesit la rampa, sezi in paddock si fa-ti plugul MOBIL 1......nu vezi ca iesti transpirat de ingineria ta, si nu te baga in alta brazda........
    2 2
  • cand castiga schumacher taceau cei de la ferari, si aveau un avantaj foarte mare avand peste 700 de angajati pe cand competitoarele daca ajungeau la 500 de angajati....

    acum cand au pus restricti de buget si nu mai pot face nimic se plang doar atat pot sa faca si ei bine
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru