Hamilton: "Pneurile soft nu sunt potrivite pentru circuitul din China"

de Daniel Popescu
Vineri, 12.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton critică Pirelli pentru decizia de a aduce pneuri soft la Shanghai din cauza degradării excesive a acestora.

Decizia Pirelli de a aduce pneuri de compoziţie soft în combinaţie cu cele medium ridică semne de întrebare în rândul piloţilor.

După Sebastian Vettel, a venit rândul lui Lewis Hamilton să critice performanţele cauciucurilor soft, despre care pilotul echipei Mercedes spune că se degradează într-un ritm foarte alert.

"Am făcut două tururi şi pneurile erau dezintegrate. Nu pare tipul de pneu potrivit pentru acest circuit. Nu am avut niciodată pneuri care să se comporte în acest mod", a declarat britanicul pentru SkySports.

Declaraţiile sale sunt confirmate de rezultatele obţinute de coechipierul său Nicio Rosberg cu aceste pneuri: într-un stint de şase tururi, timpii germanului au scăzut dramatic de la 1:43.7 la 1:49.0.

Urmareste Automarket
Cu toate acestea, Ross Brawn, şeful Mercedes, anticipează că pneurile soft râmăn alegerea potrivită pentru calificări, întrucât oferă timpi cu o secundă mai buni decât cauciucurile medium.

"Presupun că pole position-ul va fi stabilit pe pneuri soft pentru că acestea sunt cu peste o secundă mai rapide decât pneurile medium, dar are o durată de viaţă scurtă.

Aşa că trebuie să lucrăm la întreaga strategie pentru weekend începând cu calificările, când ar putea exista piloţi care aleg să conserve pneurile în Q3 sau să înceapă cursa cu pneurile mai durabile", a explicat britanicul.

Via SkySports

Comentarii (6)

  • Dupa parerea mea cei de la Pirelli isi cam bat joc de masinile de F1. Mai ales de oamenii care lucreaza atat sa stoarca cat mai multa perfomanta din masinile alea.
    Ce au facut anul asta cu pneurile e exagerat. Pur si simplu si-au batut joc!
    20 7
  • in acest sezon va castiga masina care nu macina pneurile foarte rau nu cea care este foarte avansata din punct de vedere aerodinamic, al motorului si asa mai departe
    13 2
  • Cred ca daca ai pune mamaliga pe cauciucuri iar dupa ce s-ar usca si intari ai rula pe circuit, neurile s-ar "degrada" intr-un ritm asemanator. Eu unul ca fan F1 as zice "sa ma ceva pe ele de pneuri".
    12 3
  • Lasa ca poate asa se mai uniformizeaza situatia in clasament si va fi batalia mai mare fata de anii trecuti cand rbr dominau autoritar.
    10 6
  • JugaruGabi
    @Alex: F1 inseamna depasiri la viteze mari, aparare pentru pozitia respectiva, batalie pentru pozitia respectiva. Sa ne lase cu "spectacolul cauciucurilor"... ala nu e spectacol - se numeste interes material.
    14 2
  • Ok, iti dau dreptate pentru treaba cu spectacolul dar ce facem daca rbr domina autoritar cum facea Schumacher cu Ferrari, spectacol ciu-ciu! Personal, nu mi se pare interesant ca un monopost sa fie un sezon intreg pe priul loc in cursa, mereu la 6-7 secunde....si sa dea senzatia ca poate mai mult doar ca nu forteaza ca nu are de ce.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru