Heidfeld anticipeaza scaderea salariilor in F1

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 26.01.2009
Nick Heidfeld crede ca pilotii vor fi nevoiti sa accepte salarii mai mici in Formula 1 pentru ca echipele sa faca fata crizei economice.

FIA si FOTA au ajuns la un numitor comun in ceea ce priveste reducerea dramatica a costurilor in Formula 1, prin introducerea unor noi regulamente tehnice ce vor intra in vigoare in sezonul 2009.

Astfel, salariile pe care le primesc acum pilotii au inceput sa constituie o felie tot mai mare din bugetul anual al unei echipe, iar sefii de echipe nu s-au sfiit sa anunte ca pasul urmator va fi reducerea acestora.

Desi a nascut aprigi controverse din partea pilotilor, Nick Heidfeld considera ca o astfel de masura este logica in climatul economic actual. "Prin urmare, va trebui sa ne ajustam la acest climat, la fel ca toata lumea. In acest moment nu este o problema si sper sa se gaseasca alte solutii, pentrru ca nimeni sa nu-si piarda locul de munca si pentru ca salariile pilotilor sa ramana la fel", a declarat pilotul echipei BMW-Sauber.

Una dintre solutiile propuse de echipe a fost chiar instaurarea unui buget maxim pentru salariile pilotilor, insa propunerea a fost respinsa de Bernie Ecclestone, seful F1.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru