Hispania restructurează departamentul tehnic

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 15.09.2011
Hispania este pe punctul de a-l recruta pe fostul designer de Formula 1 Jorg Zander, în timp ce directorul tehnic Geoff Willis va părăsi echipa.

Thesan Capital, compania care a cumpărat echipa Hispania Racing în prima jumătate a acestui an, pregăteşte o serie de schimbări în structura de conceducere în perspectiva sezonului următor.

Potrivit publicaţiei Autosport, Hispania este foarte aproape de a-l angaja pe Jorg Zander, care a lucrat în Formula 1 până în 2009 ca designer al monoposturilor cu care Toyota, BAR, Williams, BMW-Sauber, Honda Racing şi Brawn GP au concurat în competiţie.

Acesta îşi va lua rolul de designer în primire într-un sediu nou situat în Germania în apropiere de Munchen şi de fabrica echipei de la Greding. Iniţial, spaniolii sperau să utilizeze un centru de design la Brackley, acolo unde utilizează tunelul de vânt al echipei Mercedes GP, însă între timp planurile au fost abandonate.

Sosirea lui Zander va avea ca efect plecarea directorului tehnic Geoff Willis, acesta fiind nemulţumit că noul proprietar nu a stabilit încă un buget clar pentru sezonul 2012 al Formulei 1, în condiţiile în care aproape toate echipele au început dezvoltarea monoposturilor pentru anul viitor.

Hispania nu a confirmat încă oficial schimbările din structura tehnică, însă cel mai probabil va face un anunţ în acest sens în scurt timp.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru