HRT, scoasă la vânzare de proprietari. Echipa riscă să fie închisă

de Daniel Popescu
Marti, 13.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania de investiţii Thesan Capital a anunţat că este în negocieri pentru vânzarea echipei HRT, care risca să fie închisă în luna decembrie dacă spaniolii nu vor găsi rapid un cumpărător.

Esential 32 de angajati a concediat HRT in ultima perioada, potrivit presei spaniole
La mai puţin de un an şi jumătate după ce a cumpărat echipa, compania spaniolă de investiţii Thesan Capital a anunţat luni seară că este în discuţii pentru vânzarea HRT.

Vestea vine în contextul în care noul proprietar mutase sediul central al echipei la Madrid şi anunţa progrese majore pentru sezonul 2013, însă HRT nu a reuşit să-şi îmbunătăţească performanţele în acest an.

"Actualii proprietari ai HRT doresc să confirme că sunt în negocieri cu mai multe grupuri interesate să cumpere echipa. Actualul management al HRT speră să finalizeze vânzarea în următoarele săptămâni şi să permită echipei să continue progresele şi să devină o referinţă în Formula 1 după importantele performanţe obţinute în sezonul 2012. HRT speră să comunice numele noului proprietar în următoarele săptămâni", precizează HRT într-un comunicat de presă.

HRT speră să comunice numele noului proprietar în următoarele săptămâni.

HRT
Comunicat de presa
Publicaţia Autosport susţine că unul dintre potenţialii cumpărători ai echipei provine din Orientul Mijlociu, în timp ce spaniolii de la El Confidenţial afirmă că echipa traversează o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, întrucât HRT a concediat deja 32 de angajaţi şi va fi închisă în luna decembrie dacă Thesan nu va găsi un cumpărător.
Într-o astfel de situaţie, grila de start a Formulei 1 pentru sezonul 2013 ar rămâne cu numai 11 echipe.

Via Reuters, El Confidencial

Comentarii (1)

  • "după importantele performanţe obţinute în sezonul 2012" - astia au tras pe nas?
    14 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru