Șeful alianței Renault-Nissan-Mitsubishi: “Suntem probabil singurii care facem bani din vânzarea mașinilor electrice”

de Petre Barac
Duminica, 18.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alianţa dintre Renault, Nissan şi Mitsubishi este probabil cel mai avansat şi mai profitabil producător auto în ceea ce priveşte vânzarea maşinilor electrice, după cum a declarat șeful alianţei, Carlos Ghosn.

Mulți producători auto și-au exprimat dificultățile pe care le au în ceea ce privește obținerea profitului din vânzarea mașinilor electrice. Însă, în rândul lor, există cineva care pretinde că se află în fața tuturor la acest capitol.

Carlos Ghosn, proaspăt reales în funcția de CEO al Renault și de președinte al alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, susține că este nevoie de timp ca să faci bani din mașinil electrice, dar că alianța domină această afacere.

“Suntem probabil cel mai avansat producător auto în privinţa costurilor maşinilor electrice şi am anunţat deja în 2017 că suntem probabil singurul grup auto care începe să facă bani din vânzarea maşinilor electrice,” a declarat Ghosn.

Președintele Renault-Nissan-Mitsubishi nu este îngrijorat de creșterea prețurilor materiilor prime în privința costurilor de producție pentru mașinile electrice.

“Majorarea costului cu materiile prime va fi compensată prin îmbunătăţirea competenţelor practice şi înlocuirea unor materii prime care contribuie la fabricarea bateriilor,” a mai spus Carlos Ghosn.

Via Electrek

Comentarii (7)

  • Ghosn, despre cum sa te lauzi singur...

    Inteleg tentativa de marketing, dar sa pretinzi ca ceilalti (v. Toyota) vand vehicule electrice doar de... plictiseala, sa zicem, e chiar aberant.

    Numele jocului este PROFIT si mai mult sau mai putin, toti au parte de el.
    41 18
  • prima don(a)
    Suntem probabil cel mai avansat producător auto în privinţa costurilor

    probabil...stii semnificatia termenului, domnu' Don?

    si intr-o mare de producatori care se plang de ineficienta financiara a masinilor electrice, ce spune Ghosn crezi ca e doar marketing sau mai degraba declaratiile unuia mai informat decat tine?
    9 36
  • Lauda de sine sau cum sa-ti acoperi incapacitatea. Cu toti aburii de vodka probabil ca simte in ceafa suflul concurentei, atata cata este la momentul actual.

    Undeva, in clipele de sobrietate, isi da seama ca greii abia acum se aliniaza la start si sansele de victorie devin tot mai mici, cu fiecare minut care trece.
    35 20
  • Edikkk
    Este cel mai bun CEO din lumea auto. Nu numai că îl doresc alte grupuri, dar chiar şi în alianţa, se bat Renault şi Nissan pentru el.

    El spune un lucru foarte adevărat şi foarte important
    - este singurul grup care a trecut pe profit din construcţia şi vânzarea de automobile electrice ceea ce face ca Alianţa Renault Nissan să fie cel mai bun - a se citi cel mai COMPETITIV din lume !!!

    Şi motivul vânzării cu profit - este baza costurilor de producţie nesubvenționat de celelalte maşini non EV produse de Renault (Zoe) şi Nissan în parte (pentru Leaf) destul de mic ca să fie sub preţul vânzării - şi de aici profitul.

    Tot ce spune este foarte corect şi foarte adevărat.

    În 5 ani Renault Nissan o să domine clar piaţa auto mondială.
    Apoi o să vină chinezii.

    Germanii nu se trezesc din somn.
    19 38
  • Corect ce zice Edikkk

    @Don Ce vehicule electrice face Toyota? Probabil ca nu prea faci diferenta intre electrice si hibride. Mare confuzie...
    15 35
  • Hibridul este o forma de electric conform clasificarii oficiale. Sunt de mai multe feluri, in serie, in paralel, mild hibrid etc.dar nu intru in discutii aici. In plus, Toyota produce auto pe pile de hidrogen (primii din lume) care dpmdv sunt viitorul in domeniul auto (vezi Toyota Mirai).
    1 37
  • Se pare ca pe unii ii deranjeaza adevarul.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru