Iata calendarul neoficial al competitiei FOTA!

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 23.06.2009
Cele mai multe circuite clasice din Formula 1 vor face parte si din calendarul noului campionat organizat de FOTA, potrivit unor informatii dezvaluite in premiera de The Guardian.

Publicatia britanica The Guardian a prezentat in editia din aceasta dimineata o posibila configuratie a viitorului campionat organizat de echipele FOTA, care ar urma sa debuteze in primavara anului viitor.

Potrivit sursei citate, cursele ce se desfasoara in prezent pe circuitele de la Monaco, Silverstone, Monza sau Suzuka vor face parte si din noua competitie, ceea ce reprezinta cu siguranta un mare punct de atractie pentru fani si sponsori.

In plus, Magny Cours si Imola, alte doua circuite de mare traditie din lumea Formulei 1, fac la randul lor parte din calendarul prezentat de publicatia britanica, desi niciunul dintre ele nu a organizat curse de F1 in ultima perioada. Pe de alta alta, calendarul cuprinde si cele doua curse de pe continentul nord-american excluse in ultimii ani de FIA din calendar, si anume Indianapolis si Montreal, plus o noua cursa in Mexic.

Singurele vesti proaste se refera la eliminarea curselor de la Spa-Francorchamps (Belgia) si Interlagos (Brazilia), despre care se vehiculeaza ca au contracte de exclusivitate cu Formula 1.

Totusi, noua competitie va fi prezenta in America de Sud prin intermediul unei curse in Argentina.

Calendarul propus de The Guardian cuprinde insa si cateva curse complet noi. Cea mai interesante noutate este cursa de pe noul circuit de la Algarve (Portugalia), care a primit numeroase laude din partea echipelor in timpul testelor desfasurate la inceputul anului. De asemenea, se vehiculeaza o cursa in Finlanda, tara natala a campionului mondial Kimi Raikkonen, dar si organizarea unei curse in Germania pe circuitul cvasi-necunoscut de la Laustizring, care in prezent are o configuratie ovala.

Dintre circuitele care fac parte in prezent din calendarul Formulei 1 si care nu isi vor gasi locul in noua competitie se numara Bahrain, Fuji, Shanghai, Sepang si Istanbul. Spania va ramane in calendar prin intermediul unei curse pe circuitul de la Jerez, gazda a numeroase sesiuni de teste pentru echipele din Formula 1.

Iata calendarul complet al celor 17 curse al noii competitii asa cum a fost dezvaluit de publicatia The Guardian, care sustine ca a primit aceste informatii din partea unor surse din interiorul FOTA.

 Data  Circuit  Tara
 3 martie  Buenos Aires  Argentina
 21 martie  Mexico City  Mexic
 11 aprilie  Jerez  Spania
 25 aprilie  Algarve  Portugalia
 2 mai  Imola  San Marino
 23 mai  Monte Carlo  Monaco
 6 iunie  Montreal  Canada
 13 iunie  Indianapolis  SUA
 1 iulie  Silverstone  Marea Britanie
 25 iulie  Magny Cours  Franta
 15 august  Laustizring  Germania
 29 august  Helsinki  Finlanda
 12 septembrie  Monza  Italia
 26 septembrie  Abu Dhabi  Emiratele Arabe
 10 octombrie  Marina Bay  Singapore
 24 octombrie  Suzuka  Japonia
 8 noiembrie  Adelaide  Australia

 

Calendarul are insa un caracter neoficial si trebuie privit cu rezerva pana la un anunt oficial din partea echipelor FOTA.

Primele informatii oficiale ar putea fi dezvaluite de FOTA in aceasta saptamana, la capatul intalnirii programate joi.

Via | F1Fanatic

Comentarii (12)

  • Glumind pe aceasta tema...
    Astfel, este posibil ca, castigatorul F1 Champ 2009 sa viziteze la anul un circuit in care nu va vedea cele mai interesante 8 echipe si va putea sa admire doar Williams-ul, probabil Force India si alte cateva echipe "low-cost"... Bineinteles sunt convins ca pana atunci administratorii concursului nostru vor gasi "alternative"... Cu aceasta ocazie este posibil sa uitam de "F1" si sa trecem la o alta denumire a acestei intreceri auto supreme...
    0 0
  • 2 mai - Imola - Italia
    De fapt este San Marino.
    0 0
  • @alecstm
    Imola este in Italia. Marele premiu era de fapt San Marino.
    0 0
  • ok
    Am cateva obiectii am, in locul circuitului de la Laustizring/Germania l-as inlocui cu cel de la Nurburgring si si acela feracut la lungimea originala din anii 60-70, sa fie introduse mai multe de ex. cle din Belgia/Spa, cel din Austria/A1 Ring, in rest totul e ok si sper ca aceasta competitie sa devina realitate
    0 0
  • @sorin666
    Sunt sigur ca si FOTA ar vrea sa includa circuitul de la Spa, insa probabil ca belgienii au contract de exclusivitate cu FIA.
    0 0
  • ...
    A1 Ring ar fi binevenit, e un circuit frumos.
    0 0
  • 3 martie
    3 martie nu miercuri cumva? Ne luam liber de la lucru' sa vedem cursa!
    0 0
  • ...
    sunt cateva circuite spectaculoase pe care nu le-a inclus...ar fii super sa faca parte si un circuit ca SPA, Sao Paulo, Adelaide, Hockenheim, Sepang, Hungaroring etc...fara spa si interlagos nu se poate...oricum se stiu castigatorii:))...kimi si massa:P
    0 0
  • calendar revizuit
    The full FOTA 2010 schedule, as published in The Guardian, is as follows:

    7 March Buenos Aires Argentina Last hosted F1 in 1998
    21 March Mexico City Mexico Last hosted F1 in 1992
    11 April Jerez Spain Last hosted F1 in 1997
    25 April Portimao Portugal Never hosted F1
    2 May Imola San Marino Last hosted F1 in 2006
    23 May Monte Carlo Monaco Current F1 host
    6 June Montreal Canada Last hosted F1 in 2008
    13 June Indianapolis United States Last hosted F1 in 2007
    11 July Silverstone United Kingdom Current F1 host
    25 July Magny-Cours France Last hosted F1 in 2008
    15 August Laustizring Germany Never hosted F1
    29 August Helsinki Finland Never hosted F1
    12 September Monza Italy Current F1 host
    26 September Abu Dhabi United Arab Emirates Current F1 host
    10 October Marina Bay Singapore Current F1 host
    24 October Suzuka Japan Last hosted F1 in 2006
    7 November Adelaide or Surfers' Paradise Australia Last hosted F1 in 1995/Never hosted F1
    0 0
  • @bagolj
    eu zic sa te mai uiti odata pe harta. ai sa vezi ca iti arata ca San Marino e un stat micut de tot, ca si Vaticanul, care deasemenea este in Italia, dar totusi este un stat separat. Circuitul se numeste Enzo e Dino Ferrari, in cazul in care nu ai stiut. Iti aduci si tu aminte de ceva, dar este vorba de marele premiu al STATULUI San Marino.
    0 0
  • @alecstm
    Marele premiu e al Statului San Marino asa este. Nu tin sa am dreptate dar de curiozitate am liat GPS-ul. In San Marino nu este localitate care sa inceapa cu "I". Iar din Imola Italia pina in San Marino sint 103 km(conform GPS) eu personal nu am fost in zona. Daca gresesc scuze.
    0 0
  • scuze
    LUAT GPS :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru