James Key spera sa readuca Sauber pe linia de plutire

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 28.04.2010
James Key este increzator ca va reusi sa readuca BMW-Sauber in plutonul de mijloc al Formulei 1 dupa ce a fost numit director tehnic al echipei.

Retragerea experimentatului Willy Rampf din functia de director tehnic al BMW-Sauber a coincis cu unul dintre cele mai slabe starturi de sezon din istoria echipei.

Redresarea corabiei a cazut in mainile lui James Key, omul care a contribuit decisiv la progresele inregistrate de Force India pe parcursul ultimelor sezoane. Britanicul este increzator ca va reusi un lucru asemanator si la noua sa echipa si traseaza deja obiectivele pe termen scurt.

“Avem cateva update-uri pentru cursa urmatoare si alti pasi dupa aceea. Trebuie doar sa ne asiguram ca ne vom optimiza ca echipa mica pentru a obtine cat mai multe dezvoltari”, a declarat el.

La capatul unei analize amanuntite a monopostului C29, Key a identificat cateva deficiente in privinta aerodinamicii si a vitezei obtinute pe liniile drepte.

“Viteza pe liniile drepte trebuie imbunatatita, dar echipa stie deja acest lucru, si sunt cateva lucruri pentru care acum stabilim directia. Nu pot intra prea mult in detaliu, dar unele componente aerodinamice sunt putin diferite de cele cu care sunt obisnuit.

De asemenea, suspensiile au un design curat si sunt alte zone cu care nu sunt obisnuit, dar este o masina ok”, a adaugat el.

Una dintre principalele deficiente ale monopostului C29 a fost fiabilitatea precara din primele curse, cand echipa a avut probleme cu motoarele si sistemul hidraulic. Cu toate acestea, BMW-Sauber va lucra in paralel si la imbunatatirea performantelor, intrucat elvetienii sunt in prezent una dintre cele mai slabe dintre echipele care au concurat in Formula 1 si anul trecut.

“Evident, fiabilitatea are o mare prioritate, iar echipa lucreaza foarte bine. In testele din iarna nu a existat niciun indiciu pentru problemele de fiabilitate, dar acum analizam asta cu atentie. Dar trebuie sa facem asta in tandem cu performanta, pentru ca odata ce rezolvam fiabilitatea trebuie sa ne asiguram ca ne putem clasa in puncte”, a mai precizat oficialul echipei de la Hinwil.

Via | Autosport

Taguri: BMW-Sauber, Key

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru