Jocul oficial al Formulei 1 apare la toamna

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 23.04.2009
Producatorul de jocuri video Codemasters a anuntat ca va lansa jocul oficial al Formulei 1 in aceasta toamna pe platformele Wii si PSP, o versiune pe PC urmand sa fie disponibila doar in 2010.

Codemasters a castigat in primavara anului trecut dreptul de a dezvolta jocul oficial al Formulei 1, prima versiune fiind programata sa apara in magazine in 2009.

Dupa o serie de speculatii legate de o posibila amanare a jocului, Codemasters a dezvaluit joi primele informatii oficiale despre acesta.

Astfel, jocul F1 2009 va fi lansat in aceasta toamna, insa vestea mai putin placuta este ca acesta va fi disponibil doar pentru platformele Nintendo Wiisi Sony PlayStation Portable (PSP). Prima versiune oficiala pentru PC va fi lansata abia anul viitor, jocul urmand sa poarte numele F1 2010. Tot atunci se vor publica si versiunile aferente platformelor XBOX 360 si Sony PlayStation 3.

F1 2009 va include toate monoposturile, echipele si circuitele din acest sezon, inclusiv cursa de noapte din Singapore si Marele Premiu din Abu Dhabi.Nu va lipsi nici posibilitatea de a utiliza sistemul KERS, pe langa pneurile slick si noua configuratie aerodinamica a monoposturilor.

Principala problema a dezvoltatorilor este implementarea sistemului de curse pentru platforma Wii, intrucat aceasta foloseste un concept usor diferit de celelalate console de pe piata.

Cu toate acestea, oficialii Codemasters sunt convinsi ca fanii Formulei 1 vor avea la dispozitie un joc performant, inclusiv prin posibilitatea de a juca in sistem multi-player.

In plus, versiunea pentru PlayStation Portable va include optiunea de multi-player wireless, in timp ce versiunile pentru XBOX 360 si PlayStation 3 vor putea fi jucate si online.

Bernie Ecclestone, seful Formulei 1, a vazut deja primele imagini din joc si s-a declarat incantat de rezultatul muncii companiei britanice. "Codemasters are o mostenire uriasa pentru jocurile de curse. Lucram indeaproape impreuna pentru urmatoarele titluri de Formula 1 si suntem foarte impresionati de ceea ce am vazut".

La randul sau, Jenson Button spune ca jocurile de Formula 1 vor fi utilizate inclusiv de piloti pentru simularea curselor. "Jocurile de Formula 1 pe computer si simularile circuitelor pot fi de nepretuit pentru piloti, asa ca este o veste grozava ca fanii nostri vor fi de asemenea capabili sa experimenteze monopostul BGP 001 prin intermediul acestui joc", a precizat liderul clasamentului general.

Via | Autosport

Comentarii (4)

  • @all
    ooo...de mult am 2009-le...+ brawn+ singapore circuit de noapte+abu dhabi+slick-uri...in curbe, la franare pe asfalt de vede pneuri cu sant...dar daca stii sa pilotezi nu trebuie sa blochezi rotile:)
    0 0
  • joc
    imi zici si mie de unde l-ai desc? :)
    0 0
  • @scuderia
    De unde?
    0 0
  • magusta
    Ai 2009 ila de la rfactor ?????
    Ca pe il am si eu
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru