Kobayashi s-a temut să concureze în Rusia din cauza unei defecţiuni la suspensii

de Daniel Popescu
Marti, 21.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kamui Kobayashi a dezvăluit accidental pe Facebook că s-a temut să concureze în Marele Premiu al Rusiei din cauza unei defecţiuni la suspensii.

Groaznic! Noaptea grozavă a fost identificată o defecţiune la suspensii. Nu există nicio componentă de rezervă, aşa că suspensia a fost reparată.

Kamui Kobayashi
Pilot Caterham
O nouă controversă a izbucnit la Caterham după ce un post privat publicat de Kamui Kobayashi pe reţeaua de socializare Facebook a ajuns în posesia postului britanic de televiziune BBC.

În mesajul adresat familiei şi prietenilor apropiaţi înainte de calificări, Kobayashi a scris în limbă japoneză că s-a temut să concureze în Marele Premiu al Rusiei din cauza unei defecţiuni la suspensii. Echipa a preferat să repare suspensiile în loc să le înlocuiască, întrucât nu avea componente de rezervă.

"Groaznic! Noaptea grozavă a fost identificată o defecţiune la suspensii. Nu există nicio componentă de rezervă, aşa că suspensia a fost reparată. Este verificată în permanenţă, dar este prea periculos. Vreau să plec acasă. Am probleme mari, mai sunt antrenamentele şi cursa.

Ar trebui să concurez? Ar trebui să refuz", a scris japonezul pe Facebook.

Suspensia a fost examinată în detaliu şi a fost aplicată o folie din fibră de carbon pentru a asigura o protecţie suplimentară.

Caterham
Comunicat de presa
Întrucât mesajul a devenit ulterior public, Caterham a fost nevoită să confirme că a reparat suspensiile în loc să le înlocuiască.

"Suspensia a fost examinată în detaliu şi a fost aplicată o folie din fibră de carbon pentru a asigura o protecţie suplimentară, ceea ce reprezintă o procedură standard. Componenta a fost considerată sigură. Kobayashi a şters postul menţionat şi a concurat în restul weekendului", a precizat echipa.

Informaţiile vin la numai zile după o altă controversă intre Kobayashi şi Caterham. Pilotul a susţinut că a fost chemat să se retragă la boxe din cursă pentru a salva componente, în timp ce echipă a susţinut că decizia s-a bazat pe o defecţiune la frâne.

Între timp, licitaţia pentru vânzarea unor active ale celor de la Caterham, inclusiv un monopost de teste din 2013, a fost suspendată din cauza faptului că firma Caterham Sports Ltd, care deţine echipa cu acelaşi nume, a intrat sub protecţia legii falimentului. 

Via BBC Sport, F1Technical

Comentarii (1)

  • ce buna miscare pentru tony fernandes ca a vandut echipa la timp sa mai scoata ceva de pe ea... Caterham merge pe urmele HRT?
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru